Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az új igazolás Xavi miatt választotta a Barcelonát

A korábbi megállapodást követően a Barcelona együttese a csütörtök esti órákban megerősítette a Sevilla tehetséges francia védőjének leigazolását…

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images)

A Barcelona hivatalos csatornáin megszólaltatta a csapat legújabb igazolását, Jules Koundét, aki klubváltásának körülményeiről beszélt:

“A vezetőedző, Xavi személye az egyik fő ok, amiért én is itt vagyok. Többször beszéltem vele. Lebilincselő volt, ahogy kommunikált. Volt néhány tartalmas beszélgetésünk, és ugyanúgy látjuk a futballt. Itt az ideje, hogy mindent beleadjak, hogy minél több játékpercem és fontos szerepem legyen a klubnál.”

A Sevilla sportigazgatója, Monchi elmondta, hogy a francia hátvéd iránt hosszabb ideje érdeklődő Chelsea végül kihátrált az üzletből: “a döntésüket azzal indokolták, hogy nem volt biztos a játékos helye a csapaton belül. Aztán kis idő elteltével ismét jelentkeztek, de időközben megjelent a Barcelona is, amely jobb ajánlatot tett, így klubrekordot jelentő összegért adtuk el Julest.”

A hírek szerint Koundé klubváltására előreláhatólag 55 millió font körüli összeg ellenében kerülhet sor.

A katalánok ezzel már az ötödik új igazolásukat jelentették be a nyáron Franck KessiéAndreas ChristensenRobert Lewandowski és Raphinha megszerzése után.