Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Holland Szuperkupa: nyolc gól, mesterhármas, PSV-siker az Ajax ellen! – videóval

A PSV Eindhoven 5–3-as győzelmet aratott az Ajax ellen a Holland Szuperkupa-fináléban. A találkozón Guus Til mesterhármast jegyzett, míg az amszterdamiak az utolsó negyedórában kiállítás miatt 10 emberrel játszottak.

(Photo by Photo Prestige/Soccrates/Getty Images)

Ugyan az Ajax a 15. percben vezetéshez jutott, az éppen a korábban a PSV-t erősítő Steven Bergwijn révén, mégis az eindhoveniek még a szünet előtt fordítani tudtak: Til a 32. percben és közvetlenül a lefújás előtt is betalált.

A fordulást követően ismét egyenlőre módosult az állás, ezúttal Alfred Schreuder gárdája egalizált Antonynak köszönhetően. Nem sokkal később a Ruud van Nistelrooy által irányított PSV ismét elhúzott, előbb Cody Gakpo volt eredményes, majd Til megszerezte a harmadik gólját is. Erre is volt válaszuk a fővárosiaknak, a 72. minutumban Mohammed Kudus iratkozott fel a góllövők listájára. Mivel az Ajax a csereként beálló Calvin Bassey kiállításának hála megfogyatkozott, így már több fordulatot nem hozott a mérkőzés. Sőt, a végeredményt egy eindhoveni, Xavi Simons állította be.

Holland Szuperkupa, döntő
AFC Ajax – PSV Eindhoven 3–5 (1-2)
Helyszín: Johan Cruyff Aréna; Játékvezető: Dennis Higler
Gólszerzők: Bergwijn (15.), Antony (54.), Kudus (72.), ill. Til (32., 45+2., 69.), Gakpo (65.), Xavi Simons (90+1.)
Sárga lap: Berghuis (41.), Alvarez (45+4.), Rensch (90.), Kudus (90+4.), Tadic (90+8.), ill. Benitez (41.), Sangare (71.)
Kiállítva: Bassey (76.)

Ajax: Gorter – Rensch, Timber (Klaassen 73.), Blind, Wijndal (Bassey 62.) – Berghuis (Kudus 63.), Alvarez, Taylor (Schuurs 86.) – Antony (Brobbey 73.), Bergwijn Tadic. Vezetőedző: Alfred Schreuder.

PSV: Benitez – Hoever (Ramalho 62.), Teze, Obispo, Max – Sangare, Veerman – Bakayoko (Saibari 62.), Til (Gutierrez 73.), Gakpo (Xavi Simons 73.) – De Jong (Ledezma 90.). Vezetőedző: Ruud van Nistelrooy.

A találkozó videós összefoglalója: