Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német Szuperkupa: győzelemmel kezdte a Lewandowski utáni korszakot a Bayern München! – videóval

A Német Kupát megnyerő RB Leipzig és a rekordbajnok Bayern München csapott össze a Német Szuperkupában.

(Photo by Julius Frick/DeFodi Images via Getty Images)

Nem született sok lehetőség a mérkőzés első félidejében, ennek ellenére háromszor is megzörrent a háló a nagyszünetig. A hazai pályán játszó lipcseiek nagy bánatára azonban mind a három gólt a Bayern szerezte. Az első találatnál egy szögletet követően a saját tizenhatosánál vesztett labdát a Leipzig, amit Musiala góllal büntetett meg, 0-1! Ezt követően a félidő közepén egy újabb védelmi megingást kihasználva Gnabry és Mané is a védelem mögé került, és a szenegáli játékos nagyon könnyű gólt szerzett, 0-2! A véghajrában egy szöglet után aludt be a teljes lipcsei csapat, amit Musiala passzából Pavard büntetett meg, 0-3!

A Leipzig első komoly helyzetére egészen az 56. percig kellett várni, ekkor Szoboszlai beadása után André Silva fejese csattant a keresztlécen. Pár perccel később viszont már a léc sem mentette meg a Bayernt, miután Halstenberg fejese hullott be Neuer kapujába, 1-3! Nem tartott azonban sokáig a lipcseiek feltámadása. A 66. minutumban ugyanis Gulácsi egy közeli védésnél még nagy védést mutatott be, de a kipattanó Gnabry elé került, ő pedig közelről nem hibázott, 1-4! A 72. percben ismét közelebb zárkózhattak volna a hazaiak, de Nkunku lövését a védők blokkolták, Silva kísérlete pedig kevéssel a léc felett szállt el. A véghajrára kanyarodva aztán sikerült újból két gólra csökkenteni a hátrányt. Olmo harcolt ki egy büntetőt, amit Nkunku védhetetlenül a hálóba bombázott, 2-4! A 89. percben aztán sikerült egyre csökkenteni a hátrányt, miután Olmo tudta meglepni egy lapos lövéssel Neuert, 3-4! Az utolsó pillanatokban még megbüntette a Bayern a kitámadó hazai csapatot, és Sané egy kontra végén eredményes volt, ezzel beállítva az 5-3-as végeredményt.

RB Leipzig – Bayern München 3–5 (0-3)
Helyszín:
Red Bull Arena Vezette: R. Schröder
Gólszerzők:
Halstenberg (59.), Nkunku (77. – büntető), Olmo (89.) ill. Musiala (14.), Mané (31.), Pavard (45.), Gnabry (66.), Sané (90+8.)
Sárga lapok:
Simakan (36.), Klostermann (90+2.), ill. Kimmich (64.), Hernández (73.), Sané (87.), Neuer (90+7.)
Kiállítás: -ill.-

RB Leipzig: Gulácsi – Halstenberg, Orban, Simakan (Ramos 79.) – Klostermann, Kampl (Olmo 52.), Laimer, Szoboszlai (Haidara 90+1.), Henrichs – Forsberg (Silva 52.), Nkunku Vezetőedző: Domenico Tedesco

Bayern München: Neuer – Pavard (Mazraoui 79.), Upamecano (de Ligt 78.), Hernández – Davies, Kimmich, Sabitzer, Musiala (Coman 60.), Gnabry (Sané 78.) – Müller (Gravenberch 68.), Mané Vezetőedző: Julian Nagelsmann

A mérkőzés összefoglalója: