Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sir Alex Ferguson ismét szerepet vállal a Manchester Unitednél – sajtóhír

Egybehangzó szigetországi sajtóinformációk szerint a Manchester United legendás menedzsere ismét komolyabb szerepet fog kapni az évek óta gyengélkedő klubnál…

(Photo by Matthew Ashton – AMA/Getty Images)

A Daily Mail információi szerint a Manchester United egykori legendás menedzsere, Sir Alex Ferguson egy igazgatói csoport tagja lesz, melyben rajta kívül a korábbi vezérigazgató, David Gill, a csapat egykori ikonikus kapitánya, Bryan Robson és a jelenlegi futballigazgató, John Murtough található.

A 80 éves skót szakember annak idején 1986 és 2013 között volt a “vörös ördögök” menedzsere, de azóta sem távolodott el teljesen a klubtól, hiszen fontosabb döntésekben rendre kikérték a véleményét, most pedig ismét tovább nőhet a befolyása az Old Traffordon. Ferguson irányítása alatt a United többek közt 13 bajnoki címét, öt FA-kupát, két Bajnokok Ligája-címet, valamint Európai Szuperkupát, KEK-et és klubvilágbajnokságot nyert.

Távozása óta a Manchester United már hosszabb ideje képtelen megközelíteni a régi sikereket. A vezetősége továbbra is az ő foglalkoztatásában látja a kiutat, nem tudnak eltávolodni az egykori ikonikus egyéniségtől, még mindig a veterán stratégára kívánnak hagyatkozni.

Az MU hosszú évek után először az elmúlt szezonban a Bajnokok Ligája indulásról is lemaradt, miután csak a hatodik helyen végzett az angol bajnokság (Premier League) előző idényében.