Fortuna Liga: Kalmár góllal vette ki a részét a DAC magabiztos sikeréből – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) 3. fordulójának vasárnapi kora esti programjában az FC DAC 1904 gárdája az Aranyosmarótot látta vendégül a MOL Arénában…

 

A papírformának megfelelően az FC DAC 1904 csapata 3-0-s győzelmet aratott hazai környezetben az Aranyosmarót felett. A szerdahelyiek hamar megszerezték a vezetést, ugyanis az első tíz percen belül Kristovic visszapasszából Dominik Veselovsky lőtt védhetetlen gólt a tizenhatos előteréből. A korai gól megnyugtatta a hazai csapatot, akik továbbra is fölényben játszottak, de csak kisebb lehetőségekhez sikerült jutni, így újabb gól sem született az első 45 perc alatt. A fordulást követően bár voltak lehetőségei a vendégeknek, a DAC továbbra is kézben tartotta a mérkőzést. Az 59. minutumban Szánthó Regőt váltotta a hosszú kihagyásából visszatérő csapatkapitány, Kalmár Zsolt. Negyedórával a vége előtt sikerült bevinni a második gólt, miután a korábban gólpasszt jegyző Nikola Krstovic egy lefordulást követően volt eredményes. Öt perccel később még nagyobb öröm érte a hazai publikumot, amikor a nagy visszatérő Kalmár Zsolt gyönyörű szabdarúgásgóllal vette be az ellenfél kapuját. Ez pedig bőven elég volt a magabiztos különbségű győzelemhez.

A szerdahelyiek további magyar légiósai közül Veszelinov Dániel őrizte végig a csapat kapuját, míg Balogh Norbert kezdőként 68 percet töltött a pályán.

A DAC győzelmével három forduló után hétpontos és pillanatnyilag vezeti a szlovák bajnokság tabelláját.

FC DAC 1904 – Aranyosmarót 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Veselovsky (9.), Krstovic (74.), Kalmár (80.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore