Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Portugál Szuperkupa: nagyon simán nyert a bajnok Porto a kupagyőztes Tondela ellen – videóval

Szombat este lejátszották a Portugál Szuperkupát, amit hagyományosan az előző év bajnoka játszik az előző év kupagyőztesével, ami jelen esetben az FC Portót és a Tondelát jelenti. A mérkőzésen a papírforma döntött, és a portói klub három góllal szórta meg a meglepetés kupagyőztest, ezzel pedig nagyon simán hozta el a Portugál Szuperkupát.

 (Photo by Diogo Cardoso/DeFodi Images via Getty Images)

Hatalmas fölényben játszott az első félidőben a Porto, és sokat támadtak, ám a 30. percig nem jött össze nekik a gól, amikor végül Taremi révén sikerült megszerezniük a vezetést. Ezután belejött a játékba a hazai csapat, és rohamozni kezdte az ellenfél kapuját, majd a 34. percben már kétgólosra növelte előnyét a Porto: Taremi egy gyors lövéssel a bal kapufát találta el, majd a kipattanó Evanilson elé került, aki közelről magabiztosan lőtt a kapuba. A 38. percben egy lehetséges piros lapot vizsgáltak a VAR-ral a Tondelánál, de a vizsgálódás vége az lett, hogy Khacef esete csak sárga lapot ért, majd még pár percig egy tizenegyesről próbáltak dönteni a Porto javára, de itt sem történt végül semmi a játékvezető szerint.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe, bár egy kicsit éledezett a Tondela, ez viszont már későn jött. A Porto továbbra is magabiztosan játszott, ráadásul az 52. percben egy újabb tizenegyest reklamáltak, de ezt sem ítélte meg a játékvezető. A hajráig kissé eseménytelenül telt a találkozó, ám a 82. percben jött Taremi, és lezárta a mérkőzést, miután egy tökéletes passz után a kapu jobb oldalába lőtte a labdát. A Porto végül nagyon simán nyerte meg a meccset.

FC Porto – Tondela 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Taremi (30. 82.), Evanilson (34.) ill. –
Sárga lap: Uribe (60.), Grujic (64.), Taremi (87.) ill. Khacef (37.), Barbosa (63.)
Kiállítás: – ill. –