Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Német kupa: magabiztos frankfurti győzelem; hosszabbítás kellett Schäferéknek – VIDEÓVAL

Az elmúlt napokhoz hasonlóan hétfő este is hozott kiélezett, illetve roppant egyoldalú mérkőzéseket is, a DFB Pokal legjobb hatvannégy csapatának fordulója. Lássuk az eredményeket!

(Photo by Hendrik Schmidt/picture alliance via Getty Images)

1. FC Magdeburg – Eintracht Frankfurt 0-4
Magdeburg továbbra is a kézilabda erőssége lesz, nem pedig a futballé. Oliver Glasner együttese félgőzzel is könnyedén búcsúztatta a hazaiakat, tulajdonképpen már az első félidőben megnyugtató, kétgólos előnyt kiharcolva.
A meccs legjobbja a japán Daichi Kamada volt. A válogatott középpályás egy duplával szolgálta a sikert.

https://youtu.be/pQUFwniXqIo

Chemnitz – Union Berlin 1-1; hosszabbítás után: 1-2
A „regionálligás” Chemnitz roppant módon megnehezítette a tavalyi év meglepetéscsapatának, az Union Berlinnek a dolgát. A fővárosiak csak a hajrában tudták kierőszakolni a továbbjutást. Schäfer András a 69. percben állt be csereként. A hosszabbításban begyűjtött egy sárgalapot, teljesítményére különösebb panasz nem lehet.

Energie Cottbus – Werder Bremen 1-2
A Bundesligába frissen visszajutott Werder tulajdonképpen egy jó edzőmérkőzés játszva kvalifikálta magát a kupasorozat legjobb harminckét csapata közé. A Cottbus szép múltja tényleg csak múlt (2000-es évek eleje), a kelet-német kiscsapat továbbra is a purgatórium tagja, és a Pokal sem számít számára sikersztorinak.

Ingolstadt – Darmstadt 0-3
A vendégek talán a vártnál is simábban döntötték el a továbbjutás kérdését. Pedig jó eséllyel mind a két klubnak sokkal fontosabb a saját bajnoksága, semmint a kupaszereplés. Az Ingolstadt vágyálma továbbra is a másodosztály, míg a Darmastadt alighanem szeretne ismét nekifutni a Bundesligának.