Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: sima győzelmet aratott a Benfica, kikapott a Rangers

A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulója a kedd késő esti órákban két mérkőzéssel folytatódott, amelyen pályára lépett a tavalyi Európa-liga döntős csapat, a Rangers is.

(Photo by Gualter Fatia/Getty Images)

A belga együttes jobban akarta a győzelmet, amit végül meg is szereztek és kétgólos előnnyel utazhatnak majd Skóciába. A vezetést Teuma szerezte meg az első félidő derekán, Nieuwkoop átadásából, a máltai középpályás remek gólt lőtt. A Rangers próbált jönni az egyenlítő gólért, de a Royale Union remekül védekezett, sőt, nagyon közel sem engedte kapujához ellenfelét a meglepetéscsapat. A második találatot egy teljesen jogosan megítélt büntetőből szerezte Vanzier, miután Connor Goldson kezezett saját tizenhatosán belül.

Royale Union – Glasgow Rangers 2-0 (1-0)
Helyszín: Den Dreef (Heverlee), Játékvezető: I. Peljto (bosnyák)
Gólszerzők: T. Teuma (27.), D. Vanzier (76. – büntetőből)

A Benfica lefocizta dán ellenfelét és akár végleg eldönthette volna a párharc sorsát, azonban még ha kicsi is az esélye a Midtjyllandnak, abba azért kapaszkodhatnak, ugyanis volt már csapat aki innen fordított. A vezetést a 17. percben Goncalo Ramos szerezte meg, majd a 33. percben megrúgta a 21 éves csatár saját maga és csapata második gólját is, mindkét alkalommal a friss igazolás, David Neres volt az előkészítő. Majd még az első játékrészben jött a harmadik találat, szerzője Enzo Fernández, aki szintén új igazolást a Sasoknál. Goncalo Ramos pedig meg sem állt a mesterhármasig, a 61. percben Rafa Silva átadását értékesítette, amivel már 4-0 volt és ezen a ponton arra lehetett számítani, hogy újabb gólokat szereznek a portugálok, de nem így alakult. A 78. percben ugyanis szépíteni tud és életben tartja továbbjutási esélyeit a dán csapat, egy Morato szabálytalanságot követően Sisto berúgja a jogosan megítélt büntetőt, amivel kialakítja a 4-1-es végeredményt.

Benfica – Midtjylland 4-1 (3-0)
Helyszín: Estádio da Luz (Lisszabon), Játékvezető: A. Hernández (spanyol)
Gólszerzők: G. Ramos (17., 33., 61.), E. Fernández (40.) ill. P. Sisto (78. – büntetőből)