Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: döntetlen Azerbajdzsánban, ismét győzelmi kényszerben a Fradi

Döntetlennel végződött a magyar bajnok Ferencváros és az azeri Qarabag első összecsapása a Bajnokok Ligája selejtezőjében: a zöld-fehérek idegenben játszottak 1–1-et, így készülhetnek a visszavágóra.

A mérkőzés első negyedórájában a várakozásoknak megfelelően a hazaiak labdabirtoklási fölényt alakítottak ki, így a Fradi vezető gólja szinte a semmiből született: az ezúttal visszavont ékként játszó Franck Boli volt eredményes. A Qarabagot néhány percig megfogta a bekapott találat, ám kevesebb mint 20 perc elteltével visszanyerték a játékukat – mindez Elisha Owusu góljában csúcsosodott ki a 34. minutumban. A szünetre maradt az 1–1-es állás.

A fordulást követően az FTC két középhátvédjétől is megvált: Samy Mmaee sérülés miatt hagyta el a pályát, míg Mats Knoestert Adnan Kovacevic váltotta. A megújult védőpáros hamar alkalmazkodott, fel tudták venni a versenyt az azeriek támadóival – igaz, veszélyes akciókat egyik alakulat sem produkált a második játékrészben, így az eredmény sem változott.

A zöld-fehérek tehát döntetlennel várják a Groupama Arénában megrendezendő, jövő keddi visszavágót.

Bajnokok Ligája, selejtező
Qarabag FK – Ferencvárosi TC 1–1 (1-1)
Helyszín: Azersun Arena; Játékvezető: Andreas Ekberg
Gólszerzők: Owusu (34.), ill. Boli (17.)
Sárga lap: Jankovic (28.), Mustafazada (66.), ill. Botka (31.), Kovacevic (82.)

Qarabag: Mahammadaliyev – Vesovic, Mustafazada, Huseynov, Bayramov – Qarayev, Jankovic (Romao 83.) – Owusu, Ozobic (Sheydayev 79.), Zoubir – Wadji (Leandro Andrade 90+3.). Vezetőedző: Gurban Gurbanov.

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee (Thelander 57.), Knoester (Kovacevic 67.), Civic – Laidouni (Besic 88.), Esiti – Tokmac, Zachariassen, Traoré – Boli (Vécsei 67.). Vezetőedző: Stanislav Chercehsov.