Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Chelsea vinné a Barcelona támadóját – sajtóhír

Egybehangzó nemzetközi lapértesülések szerint a Chelsea és a Barcelona hamarosan üzletet köthet egymással…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Daily Mail beszámolói értelmében a Chelsea nyitott lenne megszerezni Pierre-Emerick Aubameyang játékjogát a Barcelonától, akik állítólag szívesen megválnának a rutinos támadótól, hogy az új érkezőiket mielőbb be tudják regisztrálni a következő szezonra.

A 33 éves csatárt mindössze fél évvel ezelőtt, a téli átigazolási időszak végén igazolta le a katalán klub. Aubameyang azóta 23 mérkőzésen 13 alkalommal volt eredményes a Blaugrana színeiben, a spanyol bajnokság előző kiírásának második felében 17 meccsen 11 gólig jutott. Azt megelőzően négy évet töltött az Arsenal alkalmazásában, ahol minden sorozatot figyelembe véve 163 találkozón 92 gólt szerzett a csapat mezében. Aubameyang az “ágyúsok” meghatározó játékosa volt éveken át, már csak ezért is meglehetősen pikáns lenne, ha éppen egy városi ellenlábashoz térne vissza Londonba.

Ugyanakkor a gaboni támadó korábban, még a Borussia Dortmundnál töltött időszaka alatt együtt dolgozott Thomas Tuchellel, a “kékek” mostani menedzserével, ami kétségkívül az átigazolása mellett szólhat.

Aubameyang a nyári felkészülés során is eredményesen szerepelt, hiszen betalált az Olot és az Inter Miami elleni barátságos meccseken, ennek ellenére könnyen lehet, hogy a – számtalan bejelentett átigazolás ellenére – nehéz anyagi helyzetben lévő Barca hamarosan meg fog válni tőle.

A Chelsea új tulajdonosa, Todd Boehly mindenképpen erősíteni szeretne a londoniak támadósorán.