Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Sevillában folytatja a Manchester United védője – HIVATALOS

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Sevilla együttese hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy kölcsön vették a Manchester United védőjét, Alex Tellest. 

 (Photo by Tom Purslow/Manchester United via Getty Images)

A Manchester United és a Sevilla megegyeztek abban, hogy Alex Telles kölcsönbe kerül a spanyol csapathoz a 2022/23-as szezonra, melynek végén vissza is tér Angliába, mivel nem rögzítettek vásárlási opciót a szerződésben. A Sevilla a brazil védő teljes fizetését átvállalja az idényre.

Az új menedzser, Erik ten Hag elkötelezett aziránt, hogy megerősítse az MU védelmét, ennek érdekében már le is igazolta Tyrell Malaciát a Feyenoord csapatától 12 millió euróért, és a holland inkább a fiatal játékosnak szavaz bizalmat a szezonban.

A United 2020 októberében szerződtette Tellest a Portóból 15  millió euró ellenében. A 29 éves játékos kontraktusa 2024-ig érvényes a Vörös Ördögöknél, amit egy évvel közös megegyezéssel meghosszabbíthatnak.

Telles minden sorozatot figyelembe véve 50 mérkőzésen lépett pályára az MU színeiben az érkezése óta, és mindössze egyetlen gólt szerzett az előző szezonban egy Villarreal elleni BL-csoportmérkőzés alkalmával.

Sevilla, who will compete in next season’s Champions League, will open the new La Liga season away at Osasuna on August 12.