Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: magabiztos győzelmet aratott hazai pályán a Fehérvár!

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének 3. fordulójában a MOL Fehérvár hazai pályán látta vendégül a moldovai Petrocubot.

Már az első percektől magához ragadta a kezdeményezést a hazai csapat, de sokáig nem tudtak mit kezdeni a Petrocub jól szervezett védelmével. A 18. percig kellett várni az első komoly helyzetre, de ezt is a vendégek jegyezhették fel. Ekkor Ambros 16 méterről leadott tekert lövése csattant a bal kapufán. Ez a helyzet viszont kicsit felrázta a Fehérvárt, amely 5 percen belül kétszer is betalált. Először Dárdai lövését tudta védeni Avram kapus, de a kipattanónál bizonytalanok voltak a védők, így Dárdai lecsapott a lehetőségre és a hálóba passzolta a játékszert, 1-0! Nem sokkal később egy röviden hátratett labdát Kodro szerzett meg, a kapus pedig késve ért oda, és a támadó labdát találta el, így büntetőhöz jutott a Fehérvár! Ezt a sértett értékesíteni tudta, hiába érezte a sarkot a hálóőr, 2-0! A kétgólos előny tudatában sem engedte át a kezdeményezést Boris legénysége, sőt a 35. percben Stopira egy szöglet után fejjel vette be a moldovai kaput, így már a szünetre magabiztos előny alakult ki, 3-0!

A második félidőben sem változott jelentősen a játék képe, a Fehérvár birtokolta a labdát, míg a vendégek erejéből legfőképp csak a védekezésre futotta. A hazaiaknál leginkább Bamgboye okozott gondot a Petrocub védői számára, de ez góllal nem párosult. A 66. percben aztán egy szép akció végén Bamgboye középre tett labdáját Petrjak kotorta közelről a hálóba, 4-0! A 79. minutumban közel járt az 5. gól megszerzéséhez is a fehérvári együttes, de Zivzivadze lövése nem sokkal elkerülte Avram kapuját. A véghajrában újabb büntetőt harcolt ki a Fehérvár, miután Petrjakot buktatták a tizenhatoson belül. Az ítéletet Zivzivadze hajtotta végre. A lövéshez ugyan ismét hozzá tudott érni Avram, de a labda ezúttal is túljutott a gólvonalon, 5-0! Ezt követően már nem változott a találkozó állása, így igen könnyű helyzetből várhatja a visszavágót a Mol Fehérvár.

MOL Fehérvár – Petrocub (moldovai) 5–0 (3-0)
Helyszín:
MOL Aréna Sóstó Vezette: V. Thorarinsson
Gólszerzők:
Dárdai (20.), Kodro (23. – büntető), Stopira (35.), Petrjak (66.), Zivzivadze (88. – büntető) ill. –
Sárga lapok:
Shabanov (55.), Petrjak (67.), Kojnok (83.) ill. Avram (22.), Jardan (41.), Cotogoi (45+2.), Revenco (87.)
Kiállítás: -ill.-

MOL Fehérvár: Kovács – Shabanov, Stopira, Fiola – Hangya, Bumba (Pokorny 70.), Pinto (Makarenko 62.), Nego (Kojnok 82.) – Petrjak, Dárdai (Bamgboye 46.) – Kodro (Zivzivadze 46.) Vezetőedző: Michael Boris

Petrocub: Avram – Jardan, Mudrac, Platica – Revenco, Cotogoi, Potirniche (Graur 70.), Iosipoi, Bejan (Lupan 30.) – Cojocaru (Fedorov 73.), Ambros Vezetőedző: Ivan Tabanov