Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Elutazott Rómába a PSG középpályása – sajtóhír

A korábbi várakozásoknak megfelelően a Paris Saint-Germain létszámfeletti középpályása az AS Romában folytatja pályafutását…

(Photo by John Berry/Getty Images)

Fabrizio Romano megerősítette, hogy a Paris Saint-Germain létszámfeletti középpályása, Georginio Wijnaldum a következő idényre kölcsönben az AS Roma csapatához kerül. A megállapodás értelmében a párizsiak álljak a holland légiós fizetésének a felét, az olaszok pedig most 5 millió eurót fizetnek érte, jövő nyáron pedig újabb 8 millió euró ellenében opcionális végleg megvehetik őt.

A 31 esztendős holland középpályás tavaly nyáron öt év után hagyta el a Liverpool csapatát a párizsi óriásklub kedvéért, azonban eddig kevésbé találta meg a helyét náluk. Wijnaldum ugyan 29 tétmeccsen kapott lehetőséget, ebből 22-szer a francia bajnokságban lépett pályára, többször csak csereként vették számításba, és kezdőként sem tudott meghatározó szerepet betölteni. Minden sorozatot figyelembe véve három, a Ligue 1-ben egy gólt szállított. Annak idején az Anfield Roadon 237 meccs alatt 22-szer volt eredményes 2016 és 2021 között.

Wijnaldum korábban hazájában a Feyenoord és a PSV Eindhoven csapataiban szerepelt.

A hírek szerint a klubot váltó labdarúgó már el is utazott Rómába, hogy átessen a szerződtetése előtti orvosi vizsgálatokon.