Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fiatal középpályást szerződtetett a Chelsea – HIVATALOS

Gabriel Slonina szerződtetése után a csütörtöki napon újabb fiatal labdarúgó megszerzését jelentette be a Chelsea csapata…

A Chelsea hivatalos csatornáin keresztül adott tájékoztatást róla, hogy hat évre szóló megállapodást kötött az Aston Villa tehetséges középpályásával, az angol korosztályos válogatottakban már bizonyító Carney Chukwuemekával.

A 18 éves labdarúgó Ausztriában látta meg a napvilágot nigériai szülők gyermekeként. Chukwuemeka kiskorától kezdve Angliában él, nevelőegyesülete a Northampton Town gárdája volt, 2016-ban csatlakozott a birminghami klub utánpótlás bázisához. A korosztályos csapatokban való meggyőző teljesítménye után a 2020-2021-es szezonban két mérkőzés erejéig szerepelt a PL-ben az első csapattal, míg az előző idényben 11 angol bajnokin és további két Ligakupa-mérkőzésen viselte az AVFC szerelését. Chukwuemeka természetesen alapembere volt az Ifjúsági FA-kupa 2020-2021-es kiírásában elhódító Villának.

Ugyan három ország válogatottja közül is választhatott, korosztályos szinten Chukwuemeka kizárólag az angol nemzeti csapatokban szerepelt. Ráadásul az idei U19-es Európa-bajnokságon bekerült a torna álomcsapatában a végső győztes angol válogatott alappilléreként.

“Hektikus napokon vagyok túl, az elmúlt időszakban nem tudtam kiverni a Chelsea érdeklődését a fejemből. Most, hogy minden lezárult boldognak és megkönnyebbültnek érzem magam. Rendkívül izgatott vagyok, és alig várom, hogy pályára léphessek az új caspatomban és mielőbb találkozhassak az új csapattársaimmal. Igyekezni fogok minél több meccset és trófeát nyerni a Chelsea játékosaként” – nyilatkozta a fiatal labdarúgó a szerződése aláírását követően.