Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Távozott a Barcelona egykori tehetsége – HIVATALOS

Az elmúlt napok híreszteléseivel összhangban a csütörtök esti órákban mindkét érintett klub megerősítette az FC Barcelona egykori nagy tehetségének klubváltását…

(Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto via Getty Images)

Az MLS-ben szereplő Los Angeles Galaxy gárdája megerősítette, hogy három és fél évre szóló szerződést kötött a Barcelona csapatától megszerzett Riqui Puiggal.

A katalánok saját nevelésű 22 éves középpályása a korosztályos csapatokat kijárva a 2018-2019-es idényben mutatkozott be a felnőttek közt. Azonban hiába hasonlították őt eleinte Iniestához, képtelen volt bizonyítani a nagy elvárások jogosultságát, és kevés játéklehetőséget is követelt magának. Puig az elmúlt négy idény alatt mindösszesen 60 tétmérkőzésen viselhette a Blaugrana szerelését, 42 spanyol bajnokin lépett pályára. A legutolsó szezonjában 15 bajnoki mérkőzésen és összesen 18 találkozón jutott epizódszerephez.

“Itt az idő arra, hogy elkezdjek egy új és rendkívül izgalmasnak ígérkező kihívást” – jegyezte meg a klubot váltó labdarúgó.

A Galaxy jelenleg csak a kilencedik helyet foglalja el a nyugati konferenciában, vagyis nincs rájátszást érő helyen az MLS 2022-es kiírásában.