Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Burnleytől vett szélsőt a West Ham United! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő West Ham United együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy megszerezték a Burnleytől Maxwel Cornet játékjogát.

(Photo by Clive Brunskill/Getty Images)

A “Kalapácsosok” a mai nap folyamán hivatalos oldalukon közölték, hogy megvan a csapat 5. nyári szerzeménye Maxwel Cornet személyében. Az elefántcsontparti szélsőt a Burnleytől szerződtették, miután kifizették a szerződésében szereplő 17,5 millió fontos kivásárlási árat. Cornet 5 évre kötelezte el magát az új állomáshelyén, a hivatalos bejelentés után pedig az alábbiakat mondta:

Ez egy újabb fejezet a karrieremben, hogy egy ilyen nagy klubhoz csatlakozhatok. Alig várom, hogy ennek az ígéretes projektnek a részese lehessek. Mindenki tisztában van azzal, hogy a Premier League milyen szintet képvisel, így nagyon boldog vagyok, hogy itt játszhatok. A London Stadium is egy fantasztikus hely, tavaly pályára léphettem itt a Burnley tagjaként, de legközelebb már hazai játékosként élhetem át ezt a kiváló hangulatot.

Cornet tavaly nyáron érkezett a szigetországba, ám a 28 mérkőzésen szerzett 9 gólja és 2 gólpassza sem volt elegendő ahhoz, hogy benntartsa az élvonalban a Burnleyt. Új csapatánál a 14-es számú mezt fogja viselni.

Az elefántcsontparti játékos lett David Moyes 5. nyári szerzeménye, Gianluca Scamacca, Nayef Aguerd, Alphonse Areola és Flynn Downes után.