Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bielsáról nevezné el az edzőpályáját a Leeds United – sajtóhír

A csapathoz közeli sajtóinformációk szerint a Leeds United együttese nemes gesztussal készül kedveskedni korábbi menedzserének…

(Photo by Ashley Allen/Getty Images)

A The Athletic információi szerint az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Leeds United elnöke, Andrea Radrizzani levelet írt Marcelo Bielsának, melyben azt kérdezte a csapat korábbi menedzserétől, hogy elnevezhetik-e róla az első számú edzőpályájukat.

A rutinos argentin szakember idén februárig bő három éven át irányította a “fehéreket”. Bielsa vezetésével 2020-ban visszajutottak az angol élvonalba és újoncként kifejezetten ígéretes szezont futottak. A Leeds híres volt a Bielsa-féle bevállalós, sok gólt szerző és kapó játékáról, rendszerint a mezőny legjobbjai ellen is remek mérkőzéseket játszottak. Az elmúlt szezon derekánál azonban megköszöntik addigi erőfeszítéseit, mivel csak kiesési elleni harcban voltak érdekeltek.

Az argentin admirális 2018. júniusi kinevezésétől februárig 170 mérkőzésen irányította az együttest.

Bielsa korábban a Newell’s Old Boys nagy felfedezettje volt, annak idején a ’90-es évek elején két bajnoki címet nyert a rosáriói csapattal, és döntőig menetelt a Libertadores-kupa 1992-es kiírásában. Az együttes stadionja pedig 2009 óta az ő nevét viseli.

Bielsa 1998-ban a Vélez Sarsfield mestereként újabb argentin bajnoki címet ünnepelhetett. Továbbá irányította az argentin (1998-2004) és a chilei válogatottat is (2007-2011), míg klubedzőként Európában többek közt az Athletic Club, az Olympique Marseille és a Lille OSC kispadján vállalt szerepet mostani megbízatása előtt.