Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-selejtező: súlyos büntetéseket kapott a Fradi a szurkolók magatartása miatt

Az UEFA pénteki tájékoztatása értelmében a Ferencváros csapata jelentős büntetéseket kapott a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, a Slovan Bratislava elleni szabályszegések miatt…

Az uefa.com-on megjelent döntés indoklása szerint a Ferencvárosnak

• 15 000 eurót kell fizetnie szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt, ugyanezért a következő hazai rendezésű európai kupamérkőzésen (ezek szerint a Qarabag ellenin – a szerk.) a lelátó egy részét (legalább ezer széket a B-lelátón) le kell zárnia. A következő európai kupameccsen UEFA-logós “#NoToRacism” táblát kell elhelyeznie.

• 50 000 eurót kell fizetnie drukkereinek tűzijátékozása, tárgyak játéktérre dobálása, anyagi károkozás, valamint támadó hangnemű, provokatív megnyilvánulásai miatt

• 14 000 eurót kell fizetnie bizonyos nyilvános közlekedőfolyosók lezárása miatt.

Szurkolói rasszista megnyilvánulásai miatt az FTC nem árusíthat jegyeket a csapat egy jövőbeli idegenbeli európai kupamérkőzésére, de ezt az intézkedést két év próbaidőre felfüggesztették. 

Az FTC-nek harminc napon belül fel kell vennie a kapcsolatot a Slovannal a pozsonyi stadionban a szurkolói által történt károk rendezése ügyében (a határozat példaként 20 tönkretett székre hivatkozik).

A párharcot a Ferencváros 5-3-as összesítéssel nyerte a szlovák bajnok felett, a következő körben az azeri Qarabaggal találkozik.