Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Cavani döntött az új klubjáról – sajtóhír

A dél-amerikai sajtóban futótűzként terjednek a hírek, hogy a csapat nélküli uruguayi támadó meghozta a döntését a folytatásról…

(Photo by Ernesto Ryan/Getty Images)

Uruguayi sajtóbeszámolók értelmében a szabadúszó Edinson Cavani úgy döntött, hogy az argentin Boca Juniors csapatában folytatja pályafutását. Azonban például a TyC Sports arról számolt be, hogy nem született még megállapodás, de a klub szívesen látná őt és remélik, hogy hamarosan választ kaphatnak a klasszis csatár képviseletétől.

A 35 éves támadó 2020 nyarán hét szezon után hagyta el a Paris Saint-Germain csapatát, mely színeiben kereken 200 találatot szállított. Cavani szabadon igazolhatóként számtalan érdeklődő közül a Manchester Unitedet választotta, ahol bár lassan illeszkedett be, végül az elmúlt szezont tíz bajnoki találattal, és minden sorozatot figyelembe véve 39 mérkőzésen 17 góllal zárta. Múlt nyáron bár szóba került a dél-amerikai visszatérés lehetősége, végül elkötelezte magát a “vörös ördögök” iránt, ám a múlt nyári átigazolási időszak hajrájában a “nyakára” hozták CR-t, amivel gyakorlatilag parkolópályára került.

Cavani a 2021-2022-es szezonban 15 bajnokin mindössze két találatot szerzett, és nagyon nem találta a helyét a csapatban, így abszolút nem volt meglepetés, hogy nem hosszabbította meg szerződését a klubjával.

Cavani azt megelőzően Olaszországban a Palermo (2007-2010) és a Napoli (2010-2013) csapatait erősítette.

Mint ismeretes, a Boca már a múlt nyári klubváltása idején is árgus szemekkel figyelte Cavani helyzetét, és most is azt remélik, hogy ha az uruguayi nem ír alá egyetlen európai csapathoz, akkor elfogadja az ajánlatukat.