Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan a megegyezés: újabb dánt igazol a Brentford – sajtóhír

A megbízható forrás is arról számolt be, hogy megszületett az egyezség a Sampdoria dán csillagának klubváltásáról…

(Photo by Getty Images)

Fabrizio Romano értesülései szerint megszületett a megállapodás arról, hogy a Sampdoria dán szélsője, Mikkel Damsgaard 15 millió euróért cserébe a jövő héten átigazol a Brentford együtteséhez.

A 22 éves szélső az elmúlt két idény alatt 46 olasz bajnokin lépett pályára a genovaiak színeiben. Az előző idényben csupán 11 11 mérkőzés jutott neki, mivel októbertől április harcképtelen volt sérüléséből kifolyólag. Damsgaard ennek ellenére bizonyítani tudott, ugyanis már januárban is akadtak kérői, csapata azonban nem szeretett volna idény közben megválni tőle. Azt megelőzően nevelőcsapata, a Nordsjaelland színeiben mutatkozott be a profik közt, ahol három idényt töltött.

Damsgaard emellett a korosztályos válogatottakban való szerepvállalását követően 2018-ban mutatkozott be a dán felnőtt válogatottoban, ahol azóta 16 pályára lépés alatt négy találat fűződött a nevéhez.

A Brentford csapatában Christian Eriksen távozása ellenére többek közt Christian Norgaard, Mathias Jensen, Mads Bech Sörensen és Mads Roerslev személyében több dán labdarúgó is szerepel.