Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: pontvesztéssel kezdte az idényt a Liverpool az újonc Fulham ellen – videóval

Folytatódott az angol bajnokság (Premier League) első fordulója a Fulham és a Liverpool összecsapásával. Nehéz első mérkőzést játszott Jürgen Klopp gárdája az újonc csapattal. Az újonc gárda kétszer is vezetett, ám a Pool kétszer is visszajött, ráadásul Darwin Nunez is megszerezte első gólját a bajnokságban, Szalah pedig ismét betalált egy nyitómérkőzésen, de ez is csak egy döntetlenre volt elég. 

(Photo by Adam Davy/PA Images via Getty Images)

Kevés helyzet jellemezte az elő félidőt, de meglepetésre, valamivel jobban játszott a Fulham. Az első nagy helyzet is a hazaiak nevéhez fűződik a 31. percben, amikor Reed lőtt kapura a tizenhatoson kívülről, de az egyik védő belelépett a lövésbe. Egy perccel később azonban már nem hibáztak, és a Fulham megszerezte a vezetést. Mitrovic fejelte a labdát a léc alá Tete csodálatos keresztlabdáját követően. A 39. percben Luis Diaz tört be a tizenhatoson belülre, majd kapura is lőtt, de a labda csak a jobb kapufán csattant. Ez volt a Pool legnagyobb helyzete az első játékrészben.

A második félidőben sokkal több helyzet érkezett mindkét oldalon. Már az elején cserélnie kellett Kloppnak, miután Thiago megsérült, és beküldte új csatárigazolását, Darwin Nunezt a pályára. Az 57. percben azonban a Fulham veszélyeztetett, amikor Kebano próbálkozott meg egy kapuralövéssel, de nem volt szerencséje, és a labda telibe találta a bal kapufát. A 63. percben már volt is egy nagy helyzete az urguayi támadónak, amikor sarokkal tökéletesen lőtt kapura, azonban a kapus bravúrral védett. Egy perccel később viszont már nem hibázott, és kiegyenlített a Poolnak. Nunez most is ugyanazzel a mozdulattal próbálkozott, és bár most volt egy kis szerencséje is, mert egy védő lábáról pattant elé a labda, de végül belőtte. A 71. percben viszont van Dijk hibázott, és felrúgta Mitrovicot a tizenehatoso belül, amiért büntetőt kapott a Fulham. A szerb állt oda a labda mögé is, és magabiztosan a kapu bal oldalába lőtte a tizenegyest. Nem adta fel azonban a Liverpool, és a 80. percben ismét kiegyenlített: most Szalah kapott pontos lapos passzt a kapu előterében és irgalmatlan erővel kapura küldte a labdát a jobb alsó sarokba. A 95. percben akár meg is nyerhették volna a mérkőzést a vendégek, ám Henderson tizenhatosról lőtt lövése a felső lécről pattant ki, és ezzel le is zárult a mérkőzés.

Fulham -Liverpool 2-2 (1-0)
Gólszerzők:
Mitrovic (32. 72. – büntetőből) ill. Nunez (64.), Szalah (80.)
Sárga lap:
Tete (17.), Reid (90.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Az 1. forduló eddigi eredményei és további programja:

Péntek
Crystal Palace – Arsenal 0-2

Szombat
Fulham – Liverpool 2-2
16:00 Bournemouth – Aston Villa
16:00 Leeds United – Wolverhampton (Tv: Spíler2)
16:00 Newcastle United – Nottingham Forest (Tv: Match4)
16:00 Tottenham – Southampton (Tv: Spíler1)
18:30 Everton – Chelsea (Tv: Spíler1)

Vasárnap
15:00 Leicester City – Brentford (Tv: Spíler1)
15:00 Manchester United – Brighton (Tv: Match4)
17:30 West Ham United – Manchester City (Tv: Spíler1)

A bajnokság aktuális állása: