Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Felkészülés: kiütötte ukrán ellenfelét az AS Roma

Az AS Roma számára is elérkezett az utolsó felkészülési mérkőzés, amelyet az ukrán Sahtar Donyeck ellenében vívtak meg José Mourinhóék.

(Photo by Claudio Pasquazi/Anadolu Agency via Getty Images)

A Farkasok nem bízták a véletlenre és a legerősebb kezdőjüket küldték fel a pályára, így természetesen ott volt a kezdőben Paulo Dybala is. A vezetést a 18. percben szerezték meg a rómaiak, a találatot Lorenzo Pellegrini jegyezte. Még az első félidőben megduplázták előnyüket az olaszok, a második találatot a középhátvéd, Gianluca Mancini szerezte a 40. minutumban. Még a szünet előtt eldöntik a találkozó sorsát Mourinho fiai, egy ukrán öngólnak köszönhetően, amelyet Yukhym Konoplya szerzett, ennek következtében megnyugtató előnnyel mehetett pihenőre az AS Roma.

A második félidőben folytatódott az olaszok gólgyártása és nem álltak meg egészen öt gólig. A negyediket Zaniolo szerezte meg az 59. percben, a hajrában pedig Edoardo Bove állította be a végeredményt. A találkozón pályára lépett a PSG-től kölcsönvett Georgino Wijnaldum is. Az AS Roma kiválóan hangolt a jövőhéten kezdődő szezonra, amelyet a Salernitana ellenében kezdenek meg.

AS Roma – Sahtar Donyeck 5-0 (3-0)
Gólszerzők: L. Pellegrini (18.), G. Mancini (40.), Y. Konoplya (45. – öngól), Zaniolo (59.), Bove (87.)