Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Galatasaray igazolta le az Arsenal létszámfeletti középpályását! – Hivatalos

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Arsenal együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy a Galatasarayban folytatja pályafutását Lucas Torreira.

(Photo by Stuart MacFarlane/Arsenal FC via Getty Images)

Nagyon nem úgy alakult Lucas Torreira angliai karrierje, ahogyan azt a felek korábban elképzelték. Az uruguayi játékost még 2018 nyarán szerződtették az “Ágyúsok” 28,6 millió euróért a Sampdoriától. A középpályást több sérülés is hátráltatta londoni évei alatt, de az is nyilvánvaló volt, hogy nem érezte jól magát a szigetországban. Két év elteltével aztán az Arsenal kölcsön is adta Torreirát, aki először az Atletico Madridnál töltött el egy saját szempontjából nem túl sikeres szezont, ezt követően pedig visszatért Olaszországba, ahol a Fiorentinánál játszott szintén kölcsönben. A “Violáknál” ismét megtalálta régi önmagát a 26 éves futballista, de a Fior végül nem tudta megszerezni őt. A mai nap viszont végleg lezárult Torreira Arsenalos korszaka, a középpályást ugyanis a Galatasaray szerződtette a transfermarkt adatai szerint 6 millió euróért.  Az uruguayi játékos új csapatánál 2026 nyaráig kötelezte el magát.

Lucas Torreira az Arsenal mezét összesen 89 alkalommal ölthette magára. Ezeken a találkozókon 4 gólt és 6 gólpasszt jegyzett. A csapattal FA-kupát, és Angol Szuperkupát nyert.