Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: hatgólos mérkőzésen pontvesztéssel kezdett a Sporting – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) nyitófordulójának nagy rangadóját vasárnap este a Sporting Braga és a Sporting CP vívta egymással…

(Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto via Getty Images)

Mozgalmas körülmények közt 3-3-as döntetlent játszott egymással a portugál rajton a Sporting Braga és a két szezonnal ezelőtti győztes Sporting CP alakulata. Az esélyesebbnek tartott vendégek már az első tíz perc végéhez közeledte megszerezték a vezetést, miután Porro jobb oldali bejátszásából Pedro Goncalves közelről vágta a léc alá a labdát. Nem sokáig örülhettek azonban az előnynek, mert öt perc múlva egy gyors támadás végén a francia Simon Bokote Banza a tizenegyespont magasságából lőtt Adan ketrecébe. Újabb néhány perccel később már újra a lisszaboniaknál volt a lépéselőny, miután egy gyors ellentámadás során Nunes keresztlabdáját Nuno Santos kapásból lőtte a hosszúba a tizenhatos vonaláról. A kezdeti tűzijátékot követően némileg lecsillapodtak a kedélyek, de az első félidő ráadásában egy előre ívelt szabadrúgást követően egy másik francia légiós, Sikou Niakate a védhetetlen fejesével újból kiegyenlítette az állást. A szünetben 2-2 volt az eredményjelzőn. A második félidőben ismét a vendégek voltak kezdményezőbbek, lehetőségeik azonban rendre kimaradtak. A 83. percben azonban megtört a jég, két cserejátékos összjátéka során Rochinha bejátszásából Marcus Edwards közvetlen közelről szerezte meg az újabb vezető gólt. Öt minutummal később erre is jött a válasz, Djalo oldal vonalról való visszagurítását Abel Ruiz helyezte el a zöld-fehérek kapujában, kialakítva a 3-3-as végeredményt.

Sporting Braga – Sporting CP 3-3 (2-2)
Gólszerzők: Banza (14.), Niakite (45+1.), A. Ruiz (88.), ill. Pedro Goncalves (9.), Nuno Santos (18.), Edwards (83.)

 

Ami a többi favoritot illeti, az FC Porto és a Benfica egyaránt fölényes hazai győzelemmel nyitotta a szezont, és máris pontelőnybe került a Sportinggal szemben, míg a 2001-es bajnok Boavista idegenbeli sikerrel indította az új évadot.

Az 1. forduló eddigi eredményei és további programja:

Benfica – Arouca 4-0
Rio Ave – Vizela 0-1
Estoril – Famalicao 2-0
FC Porto – Marítimo 5-1
Santa Clara – Casa Pia 0-0
Sporting Braga – Sporting CP 3-3
Portimonense – Boavista 0-1
Chaves – Vitória Guimaraes 0-1
Gil Vicente – Pacos Ferreira hétfő, 21:15

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore