Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PL-be igazolt a Valencia kiválósága – HIVATALOS

A távozásának megerősítése után nem szolgálhatott meglepetésként, hogy a Valencia portugál szélsője hol folytatja pályafutását…

(Photo by David Aliaga/NurPhoto via Getty Images)

A Wolverhampton csapata megerősítette, hogy öt évre szóló megállapodást kötöttek a Valenciától megvásárolt Goncalo Guedesszel.

A 25 esztendős portugál szélső az elmúlt öt szezon alatt 178 mérkőzésen 36 találatot szorgoskodott össze a “denevérek” színeiben. Guedes karrierje legjobb idényén van túl, miután a 2021-2022-es kiírásban összességében 13 gólt szerzett, a spanyol bajnokság előző idényében 11 találatra volt képes. Karrierje korábbi szakaszában a 2017-2018-as idényt a Paris Saint-Germain alkalmazásában töltötte, azelőtt hazájában a Benfica kötelékében nevelkedett.

“Régóta figyeljük Goncalót, és nagyon örülünk, hogy üdvözölhetjük őt a Wolves csapatában. Természetes tehetsége van, és nagyon jól teljesített Európa-szerte és hazájában, és úgy gondoljuk, hogy alkalmas a Premier League-be” – mondta el a Wolves elnöke, Jeff Shi.

A Wolves soraiban Guedes olyan honfitársaival játszhat együtt, mint José Sá, Rúben Neves, Joao Moutinho, Nelson Semedo, Chiquinho, Toti, Daniel Podence, Pedro Neto vagy Bruno Jordao, és korábban dolgozott már együtt Bruno Lage vezetőedzővel is.

A kiszivárgott hírek szerint a Wolves új igazolásáért legalább 30 millió euró körüli összeget fizet.