Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nagy visszatérőt jelentett be az RB Leipzig – HIVATALOS

A korábbi várakozásoknak megfelelően az RB Leipzig csapata a keddi napon bejelentette egykori gólerős támadója visszatérését…

(Photo by Maja Hitij/Getty Images)

Az RB Leipzig csapata hivatalos csatornáin keresztül számolt be róla, hogy megszerezte a Chelsea-től korábbi kiváló támadója, Timo Werner játékjogát, aki így újból csatlakozhat a lipcsei gárdához. A kiszivárgott információk szerint a német klub 20 millió eurót fizetett korábbi játékosért, akivel 2026-ig szóló szerződést kötöttek.

A 26 esztendős német támadó két éve 47.5 millió font ellenében igazolt a “kékekhez” a lipcsei gárdától, melyben a 2019-2020-as évad során 47 mérkőzésen 35-ször tudott eredményes lenni. Werner összességében négy esztendőt töltött az RB Leipzignél, és 19 gólnál kevesebbet egyszer sem szerzett, összességében 222 mérkőzésen 91 gólig jutott. Ezt a teljesítményt azonban meg sem tudta közelíteni a Premier League-ben, az első idényében 12, a másodikban 11 gólig jutott.

Werner a PL-t tekintve 56 pályára lépés alatt mindössze tíz alkalommal volt eredményes az elmúlt két szezon alatt, ami annak fényében, hogy miért igazolták annak idején, vajmi kevés. Kétségtelenül többet vártak tőle, így nyitottak voltak az eladására és több érdeklődő közül választotttak üzleti partnert. A korábbi hírek szerint a Juventus és a Real Madrid is érdeklődött Werner megszerzése iránt.

A lipcseiek nagy visszatérője így újra együtt játszhat korábbi csapattársaival, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal, valamint első ízben lehetnek csapattársak Szoboszlai Dominikkal.