Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európai Szuperkupa: ötödször is elhódította a kupát a Real Madrid – videóval

Carlo Ancelotti csapata esélyt sem adott az Európa-liga győztesének, Karim Benzema pedig ismét gólt ünnepelhetett…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

Hatalmas pofonból érkezett a Frankfurt az Európai Szuperkupa-döntőre, miután a Bayern München hatot gurított neki a hétvége folyamán, azonban míg a becsületüket ezúttal megmentették a németek, a győzelem ezúttal sem jött össze a sokkal jobb formában lévő Real Madrid ellen.

Az első félidő folyamán tisztán kirajzolódott a mérkőzés játékképe, a Real Madrid fél gőzzel is dominált, a Habfehér középpálya kedve szerint lassította és gyorsította a játékot, így átvéve a kontrollt, amelynek köszönhetően végül David Alaba révén meg is született az első találat. Casemiro egy szögletet követően szemfülesen csapott le a labdára, amelyet még a vonal előtt vissza tudott passzolni, így kiszolgálva társát.

A második játékrészben folytatódott a madridi dominancia, a Frankfurtnak mindössze 1-2 momentum jutott, azonban Courtois ezeket a villanásokat is hárította, míg a madridiak az Aranylabdás formában játszó Karim Benzema révén újabb gólt szereztek, így kétgólosra növelve az előnyüket.

A Real Madrid tehát immár ötödször nyerte el a neves kupát, összesen kilenc alkalommal próbálkozva.

Real Madrid – E. Frankfurt 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Alaba (.) Benzema (.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Real Madrid: Courtois; Carvajal (Rüdiger 85.), Eder Militao, Alaba, Mendy; Modric (Rodrygo 67.), Casemiro, Kroos ( Tchouameni 85.); Valverde (Camavinga 76.), Benzema, Vinicius Junior (Ceballos 85.).

Eintracht Frankfurt: Trapp; Tuta, Toure (Alario 70.), N’Dicka; Knauff, Sow, Rode (Götze 58.), Lenz; Lindstram (Kolo Moani 58), Kamada; Borre.