Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Horvátország: a Dinamo hátrányból nyert rangadót Lovrencsicsék ellen – videóval

A horvát bajnokság (1. HNL) 5. fordulójában a szombat esti órákban került sor a két nagy rivális mindig parázs rangadójára…

A horvát élvonal két veretlen csapatának rangadóján a Dinamo Zagreb hátrányból fordítva diadalmaskodott 4-1-re a Hajduk Split ellen. A házigazda a találkozó elejétől fogva veszélyesebben játszott, több támadásukhoz több helyzet is társult, azonban nem tudtak túljárni Kalinic kapus eszén. Az alárendelt szerepet játszó Hajduk az első játékrész hajrájában magához ragadta a vezetést, amikor Jani Atanasov bő húsz méterről lendületből bombázott a hálóba. Az északmacedón középpályás nagyszerű megmozdulásával a splitiek egygólos előnnyel mehettek a félidőre. A szünet után is lendületben maradt a Dinamo, de eleinte kimaradtak a lehetőségeik. Negyedóra elteltével Petkovic átadásából a mindössze 19 esztendős Martin Baturina egyenlítette ki a mérkőzés állását, majd újabb három perccel később Arijan Ademi fejesével már a Dinamo került lépéselőnybe. A fordítás még inkább növelte a hazaiak önbizalmát, akik egyre magabiztosabban futballoztak. Az utolsó tíz percen belül Amer Gojak lövése talált utat a Hajduk ketrecébe, ezzel bebiztosították a sikert. A kiütésessé váló végeredményt Mislav Orsic találata alakította ki a hosszabbítás perceiben.

A Dinamo öt meccs alatt szerzett 13 pontjával veretlenül vezeti a horvát tabellát, míg a Hajduk három pályára lépésről hat egységgel bír.

A vendégek soraiban a magyar válogatott Lovrencsics Gergő kezdőként 60 percet játszott.

Dinamo Zagreb – Hajduk Split 4-1 (0-1)
Gólszerzők: Baturina (61.), Ademi (64.), Gojak (84.), Orsic (90+1.), ill. Atanasov (45+2.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore