Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: máris botlott a Barca, a piros lap is villant! – videóval

Pontvesztéssel indította a spanyol élvonalbeli bajnokság 2022–2023-as szezonját az FC Barcelona: a gránátvörös-kékek hazai pályán botlottak a Rayo Vallecano ellen, gól nélküli döntetlen lett a végeredmény.

A nyári sztárigazolásait végül regisztrálni tudó Barca nem kezdte túl biztatóan az összecsapást: az első félidőben csak kisebb lehetőségeket jegyezhettünk fel a katalánok részéről, amelyek Raphinhához és Robert Lewandowskihoz fűződtek. A Rayo kapusa, Stole Dimitrievski összességében állta a sarat, igaz, sok esetben meg sem lett dolgoztatva. A túloldalon egyetlen komoly lehetőségre volt példa, miután Ávaro García becsapta Ronald Araújot, ám Marc-André ter Stegen remekül zárta a szöget a ziccernél.

A fordulást követően a hazaiak uralták a játékot, ugyanakkor a gólhelyzetek ezúttal is rendre kimaradtak – pedig ekkor már Pierre Emerick-Aubameyang is a pályán volt… A második játékrész legemlékezetesebb pillanata Sergio Busquets kiállítása a hajrában, méghozzá a második sárga lap után, valamint az ezt követő percek: a vérszemet kapó vendégek kis híján megnyerték a meccset, de Radamel Falcao csak lesről talált be. Maradt a 0–0.

Xavi Hernández együttese tehát nem a legjobban kezdte az idényt, jövőhéten a Real Sociedad otthonában lehet javítani. A Rayo az Espanyol vendége lesz a 2. forduló nyitómérkőzésén.

Spanyolország, La Liga, 1. forduló
FC Barcelona – Rayo Vallecano 0–0 (0-0)
Helyszín: Camp Nou; Játékvezető: Alejandro Hernández
Gólszerzők:
Sárga lap: Dembélé (14.), Busquets (74.), ill. Trejo (45.), Catena (45+5.), Lejeune (55.), Falcao (69.), Ciss (86.), Dimitrievski (89.)
Kiállítva: Busquets (90+3.)

Barcelona: Ter Stegen – Araújo, Christensen (Sergi Roberto 61.), García, Jordi Alba (Aubameyang 82.) – Gavi (De Jong 61.), Busquets, Pedri (Kessié 73.) – Raphinha (Ansu Fati 61.), Lewandowski, Dembélé. Vezetőedző: Xavi Hernández.

Vallecano: Dimitrievski – Balliu, Lejeune, Catena, Fran García – Ciss, López (Valentin 62.) – Palazon (Sánchez 79.), Trejo (Pozo 84.), García – Camello (Falcao 62.). Vezetőedző: Andoni Iraola.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Osasuna 2–1 Sevilla

Szombat
Celta Vigo 2–2 Espanyol
Valladolid 0–3 Villarreal

Vasárnap
17:30 Cádiz – Real Sociedad
19:30 Valencia – Girona
22:00 Almería – Real Madrid

Hétfő
17:30 Athletic Club – Mallorca
19:30 Getafe – Atlético Madrid
21:30 Betis – Elche

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore