Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: újabb sima győzelmet aratott a PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 2. fordulóját rendezték a hétvégén, a szombat esti mérkőzésen a címvédő PSG fogadta a Montpellier együttesét.

(Photo by Catherine Steenkeste/Getty Images)

A PSG ahogy az várható volt lefocizta a Montpelliert, a vendégeknek sansza sem volt a győzelem megszerzésére. A 23. percben érkezhetett volna meg a vezetés, azonban Kylian Mappé kihagyta a jogosan megítélt büntetőt. A várva várt vezetés végül a 39. minutumban érkezett meg, igaz ehhez kellett Sacko szerencsétlen mozdulata is, amivel öngólt vétett a vendégek védője. Nem sokkal később ismét tizenegyeshez jutott a PSG, amelyet Neymar végzett el ezúttal, a brazil pedig értékesítette büntetőjét.

A második játékrész pedig úgy kezdődött ahogy az első befejeződött, azaz Neymarnak sikerült megrúgnia második gólját, amivel el is döntötte a találkozó sorsát. Az 58. percben azonban szépíteni tud első kaput eltaláló lövéséből a vendég együttes, a találatot Khazri szerezte. A 69. minutumban pedig csak megérkezett a várva várt Mpabbé gól, amellyel ismét három volt a két csapat között. A hajrában pedig betalált az új érkező Renato Sanches is. Az 5-2-es végeredményt a 90+1. percben pedig Tchato állította be.

PSG – Montpellier 5-2 (2-0)
Helyszín: Parc des Princes (Párizs), Játékvezető: W. Delajod
Gólszerzők: Sacko (39. – öngól), Neymar (43. – büntetőből, 51.), Mbappé (69.), R. Sanches (88.) ill. Khazri (58.), Tchato (90+1.)

PSG: Donnarumma – Hakimi, Kimpembe, Marquinhos, Ramos, Nuno Mendes – Verratti (Sanches 86.), Vitinha (Paredes 70.) – Messi, Neymar (Ekitike 90.), Mbappé (Sarabia 86.). Vezetőedző: Christophe Galtier

Montpellier: Omlin – Tchato, Cozza, Sacko, Sainte-Luce – Chotard, Savanier, Maouassa (Souquet 70.), Khazri (Germain 78.), Ferri – Wahi (E. Sakho 79.). Vezetőedző: O. Dall’Oglio

A mérkőzés videós összefoglalója:

A 2. forduló teljes menetrendje:
Péntek:
Nantes – Lille 1-1

Szombat:
Monaco – Rennes 1-1
PSG – Montpellier 5-2

Vasárnap:
12:30 Lyon – Lorient ELHALASZTVA!
15:00 Ajaccio – Lens (Tv: Match 4)
15:00 Auxerre – Angers
15:00 Reims – Clermont
15:00 Troyes – Toulouse
17:05 Nice – Strasbourg (Tv: Match 4)
20:45 Brest – Marseille (Tv: Match 4)

A bajnokság jelenlegi állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore