Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: győzelemmel kezdte a szezont az AC Milan! – videóval

Győzelemmel a kezdte az olasz bajnokság (Serie A) 2022/2023-as szezonját a Stefano Pioli vezette AC Milan, a bajnoki címvédő együttes az Udinese-t verte a San Siro gyepén.

(Photo by Francesco Scaccianoce/Getty Images)

A mérkőzés nagy meglepetéssel indult, hiszen az Udinese szerezte meg a vezetést, ráadásul nagyon korán. A 2. percben Deulofeu szöglete után Rodrigo Becao bólintott a kapuba. Sokáig azonban nem örülhetett az előnynek a vendég együttes. A 11. minutumban Theo Hernández révén egyenlített az AC Milan, a francia hátvéd büntetőből volt eredményes, ami utólag lett megadva a VAR segítségével. A 15. percben fordított Pioli legénysége, Calabria átadását követően Rebic került nagy ziccerbe, a horvát nem hibázott. Az Udinese még a félidőben egyenlített, a hosszabbításban Masina volt eredményes. A folytatás nem sikerült fényesen a vendégeknek, ugyanis már rögtön a második félidő elején újra megszerezte a vezetést a Milan. A 46. percben Brahim Diaz talált be egy nagy védelmi hiba után. A 68. minutumban beállt a találkozó végeredménye, Ante Rebic megszerezte meg a maga második, míg csapata negyedik gólját. Az AC Milan tehát győzelemmel kezdte az idényt. 

AC Milan – Udinese 4-2 (2-2)
Helyszín
: San Siro (Milánó)
Gólszerzők: Hernández (11., büntető), Rebic (15., 68.), Diaz (46.) ill. Becao (2.), Masina (45+3.)
Kiállítás: – ill. –

A mérkőzés videós összefoglalója:

Szintén győzelemmel kezdte a szezont az Atalanta is. A 14. percben ugyan Caputo révén a Sampdoria bevette az Atalanta hálóját, ám utólag elvették a találatot. A 26. minutumban viszont megtört a gólcsend, Rafa Tolói találatával megszerezte a vezetést a bergamói együttes. Nagyon úgy tűnt, ez az egy gól elég lesz a három pont begyűjtéséhez, de a 90+5. percben a csereként beállt új szerzemény, Ademola Lookman kétgólosra növelte a különbséget, ezzel beállítva a végeredményt. 

Sampdoria – Atalanta 0-2 (0-1)
Helyszín: Stadio Luigi Ferraris (Genova)

Gólszerzőkill. Tolói (26.), Lookman (90+5.)
Kiállítás: – ill. –

A Serie A 1. fordulójának végeredményei és további programja:

Szombat:
AC Milan – Udinese 4-2

Sampdoria – Atalanta 0-2
20:45 Lecce – Inter (Sport 1)
20:45 Monza – Torino (Sport 2)

Vasárnap:
18:30 Fiorentina – Cremonese (Sport 2)

18:30 Lazio – Bologna (Sport 1)
20:45 Salernitana – AS Roma (Sport 1)
20:45 Spezia – Empoli (Sport 2)

Hétfő:
18:30 Hellas Verona – Napoli (Sport 1)
20:45 Juventus – Sassuolo (Sport 1)

A bajnokság aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore