Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

UEFA: megvannak az év játékosa és az év edzője díj jelöltjei

Az UEFA a pénteki napon nyilvánosságra hozta, hogy mely három-három jelölt közül fogja odaítélni a 2022-2023-as szezonban az év játékosa és az év edzője díjat…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

Három játékosra szűkítette az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az Év játékosa-díj lehetséges nyerteseit, valamint az Év edzője-díjért is már csak hárman vannak versenyben.

Ezek alapján eldőlt, hogy az év férfi labdarúgója Karim Benzema, Thibaut Courtois és Kevin De Bruyne közül kerülhet majd ki, miután ők hárman kapták a legtöbb szavazatot a a Bajnokok Ligája, az Európa-liga és az Európa-konferencialiga 2021–2022-es idényében csoportkörbe jutó csapatok edzőitől és az Európai Sportmédia (ESM) tagjaitól. A listán őket Robert Lewandowski, Luka Modric és Sadio Mané követte.

Ezzel párhuzamosan az év férficsapat-edzője díjazás jelöltjeit is nyilvánosságra hozták: a BL-győztes Real Madrid mestere, Carlo Ancelotti, valamint az angol bajnok Manchester City csapatát irányító Pep Guardiola mellett a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp lesz jelölt az elismerésre. Oliver Glasner (Eintracht Frankfurt) és Unai Emery (Villarreal) követte őket a szavazáson.

Az európai szövetség augusztus 25-én, Isztambulban, a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolásával együtt adja át az év labdarúgójának és az év edzőjének járó díjakat.