Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Boca szurkolói már nagyon várják Tévez visszatérését

A vezetőedzői karrierjét két hónappal ezelőtt Carlos Tévez máris egy komoly mérföldkőhöz érkezett…

(Photo by Luciano Bisbal/Getty Images)

Az argentin bajnokság (Liga Profesional) soron következő, hétközi fordulójában a Carlos Tévez által irányított Rosário Central magyar idő szerint szerdáról csütörtökre virradóra a vezetőedző ikonikus csapata, a Boca Juniors otthonában fog pályára lépni.

Tévez hazájában eleinte az All Boys, majd az örök szerelmének vallott Boca Juniors csapatában szerepelt, utóbbihoz később többször is visszatért. Kipróbálta magát a brazil Corinthians együttesében, míg európai kalandozásai során a West Ham United (2006-2007), a Manchester United (2007-2009), a Manchester City (2009-2013) és a Juventus (2013-2015) csapatait erősítette. Ezt követően visszatért a Xeneizéhez, melyet átmenetileg újból elhagyott és kipróbálta magát a kínai Szuperligában szereplő Shanghai Shenhua csapatában, de 2018-ban újból visszatért az arany-kékekhez, akiket múlt nyárig szolgált és segített újabb sikerekhez.

Egy éven át szüneteltette a karrierjét, majd idén nyáron bejelentette visszavonulását és máris elkezdett edzőként dolgozni. A Centralnál kétségtelenül felkavarta az álló vizet, kilenc meccsből négyet-négyet nyertek meg és vesztettek el egy döntetlen mellett.

A Central a bajnokság felénél 13 forduló alatt szerzett 17 pontjával a 28 csapatos argentin első osztályú mezőny 17. pozícióját foglalja el.

A Boca szurkolói természetesen meleg szívvel várják vissza az ikonikus kedvencet, ugyanis a La Bombonera környékén a napokban számtalan, Tévezt éltető falfestményt készítettek: