Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Oscar egyelőre mégsem tér haza

A hetekkel ezelőtti szóbeli megállapodás ellenére a brazilok tékozló csillaga egyelőre mégsem tér haza Brazília legnépszerűbb csapatába…

(Photo by Di Yin/Getty Images)

A kínai Szuperligában szereplő Shanghai SIPG csapatában játszó Oscar a korábbi híresztelésekkel szemben mégsem tér vissza hazájába a Flamengo csapatához, melyet ő maga erősítette meg közösségi oldalán:

“Nagyra értékelem a Flamengo és a rajongók érdeklődését, de ez a hazatérésen ebben a pillanatban nem volt lehetséges. Sok szerencsét kívánok a klubnak és minden barátomnak a szezon hátralévő részében. Köszönök mindent!”

Fabrizio Romano megjegyezte, hogy a felek közt már két héttel ezelőtt megtörént a szóbeli megállapodás, azonban Oscar nem volt hajlandó aláírni a tényleges szerződést, a játékos pedig már el is távolította közösségi felületeiről a Flamengo-mezes fotóit.

Az idén még mindig csak 31 éves brazil zsugás az elmúlt öt évet a távol-keleti csapatnál töltötte. Oscar ez idő alatt 148 mérkőzésen 44 gólt szerzett, miközben 2018-ban a kínai Szuperligát, 2019-ben pedig a kínai FA-kupát nyerte meg csapatával. Azt megelőzően a tehetséges támadó középpályás 2012 és 2016 között a Chelsea labdarúgója volt, tagja volt két PL-győztes csapatnak, majd a meggazdagodáshoz vezető könnyebb utat választva elfogadta a kínaiak ajánlatát a helyi bajnokság akkori térnyerése idején.

Oscar korábban hazájában a Sao Paulo és az Internacional csapatában szerepelt, vagyis most először játszhatott volna a riói egyesület színeiben.

Az egykori nagy reménység 2011 és 2015 között 45 mérkőzésen 12-szer volt eredményes a brazil válogatottban, részt vett a 2012-es olimpián, valamint a 2013-as hazai rendezésű Konföderációs Kupán és egy évvel később a brazil világbajnokságon is.