Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: kiütéssel nyertek idegenben Szalaiék – videóval

A Galatasaray hétvégi veresége után a Fenerbahce együttese a Kasimpasa otthonában zárta a török bajnokság (Süper Lig) második fordulóját hétfő este…

Az idegenben is esélyesnek számító Fenerbahce a találkozó nagy részében emberelőnyben játszva, 6-0-s sikert aratott a Kasimpasa vendégeként. Az isztambuliak már az első tíz percen belül megszerezték a vezetést, miután Joshua King egy elfutást követően a kapust kicselezve, éles szögből gurított a hálóba. Negyedóra elteltével Yesilyurt lerántotta a gólhelyzetben kitörő Valenciát, melyért a kiállítás sorsára jutott. A hazaiak a 16. percben tíz emberre fogyatkoztak. A létszámfölényben a vendégek fölényes egyre inkább kidomborodott, sorban alakították ki a lehetőségeket. Végül a szünet előtt újabb két találattal tudták mattolni a hazaiakat: előbb Enner Valencia egy közeli fejesből volt eredményes, majd az első félidő ráadásában Emre Mor becsúszó mozdulattal talált be. A fordulást követően az ecuadori támadó egy ziccerből önmaga második, csapata negyedik gólját is megszerezte. A találkozó hajrájában a csereként beálló 17 éves Arda Güler két remek lövéssel volt eredményes, végleg kiütésessé alakítva az eredményt.

A Fener magyar válogatott légiósa, Szalai Attila kezdőként végig játszotta a mérkőzést.

Kasimpasa – Fenerbahce 0-6 (0-3)
Gólszerzők:ill. King (8.), E. Valencia (33., 58.), Emre Mor (45+3.), Arda Güler (86., 90+2.)
Kiállítva: Yesilyurt (16.), ill.

 

A török bajnokság új kiírását az Adana Demirspor és a Trabzonspor kezdte két győzelemmel, hiszen a Fenerhez hasonlóan az Istanbul Basaksehir és a Besiktas egyaránt négy-négy, míg a Galatasaray csak három ponttal bír két meccsről.

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore