Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vetélytárshoz igazolt a klubjával összevesző saját nevelésű futballista – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Speziát viharos körülmények közt elhagyó korábbi csapatkapitány egy, a kiesés elleni harcban vélhetően rivális csapathoz igazolt…

(Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)

A keddi napon került megerősítésre, hogy a Speziától való távozását követően a tehetséges középpályás, Giulio Maggiore a Salernitana csapatával kötött négy évre szóló megállapodást.

A 24 esztendős középpályás egész eddigi karrierjét a liguriai egyletnél töltötte, mindössze két évre hagyta el őket, amikor az AC Milan utánpótlásában pallérozódott. Maggiore a korosztályos csapatok kijárását követően a 2016-2017-es szezonban mutatkozott be a felnőttek közt, amikor fiatal kora ellenére máris 27 mérkőzés jutott neki a Serie B-ben. Ezzel együtt összesen négy szezont töltött a csapatnál a másodosztályban, majd a feljutás után további kettőt a Serie A-ban.

Maggiore összesen 188 mérkőzésen viselte a Spezia mezét a felnőttek közt, távozása pedig egyáltalán nem volt előte tervezett. A helyszíni beszámolók szerint augusztus 6-án, a Coppa Italia első fordulójában, a Como elleni mérkőzés előtt Luca Gotti vezetőedző elvette tőle a csapatkapitányi karszalagot, melyet követően Maggiore megtagadta a pályára lépést, és úgy tűnik, hogy a nézeteltérést később sem tudták tisztázni, mert eligazolt a klubtól.

A Serie A előző idényében a Spezia a 16., a Salernitana a 17. helyen őrizte meg első osztályú tagságát, és vélhetően az új szezonban is mindkét csapat a kiesés elkerüléséért fog majd harcolni.