Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Riválistól igazolhat argentin védőt a Barcelona – sajtóhír

Egybehangzó spanyol lapértesülések szerint a Barcelona együttese komolyan fontolóra vette a Villarreal védőjének megszerzését…

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

A Barca Universal beszámolói szerint a Barcelona csapata azok után, hogy lemaradt César Azpilicueta szerződtetéséről, mindenképpen új jobbhátvédet keres, a legfőbb kiszemelt pedig Juan Foyth lenne a spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Villarreal együtteséből.

A 24 esztendős hátvéd annak idején a Tottenham alkalmazásában szerepelt 2017-től 2020-ig, azonban előbb kölcsönben, majd végleg a “sárga tengeralattjáróhoz” irányították őt. Foyth az elmúlt két idényben együttesen 70 tétmeccsen szerepelt a spanyol csapat színeiben, a BL-elődöntőig jutó csapatban 38 pályára lépést vállalt a 2021-2022-es idény során. Alapvetően egy sokoldalú hátvéd, aki a védekező feladatok mellett a támadásokból is képes kivenni a részét és a pontrúgásoknál is veszélyes tud lenni.

Foyth a 2018-as debütálása óta 15 pályára lépést vállalt az argentin válogatottban, ahol jobbára kiegészítő szerepet követelt eddig magának, nem számít állandó kerettagnak Lionel Scaloni nemzeti együttesében.