Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újraindul az ukrán bajnokság

A korábbi várakozásoknak megfelelően, az ukrán nemzeti ünnep napján, augusztus 23-án, kedden megkezdődnek a küzdelmek a több mint fél éve szünetelő helyi bajnokságban…

(Photo by Ali Atmaca/Anadolu Agency via Getty Images)

Az ukrán labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy a keddi napon újraindulnak a küzdelmek az ukrán bajnokság (Premjer Liga) mezőnyében, miután az előző idényt a derekánál félbeszakítottak februárban az orosz-ukrán háború miatt.

„A futball újraindítása nagy lépés az egész ország számára. A labdarúgás újrakezdésével az egész világ felé jelet küldünk, hogy Ukrajna nyerni tud és győzni is fog. Az egész társadalom magabiztos, az összes bajnokságot elindítjuk” – jelentette ki Andrij Pavelka, az ukrán labdarúgó-szövetség elnöke.

A tervek szerint az ukrán bajnokság mérkőzéseit az ország határain belül fogják megrendezni, néhány mérkőzésre bizonyára semleges helyszínen kerülhet sor, mivel nem minden csapat használhatja a saját otthonát.

Mint ismeretes, Ukrajnában februárban függesztették fel a küzdelmeket, miután Oroszország megtámadta az országot. Áprilisban aztán végleg befejezettnek nyilvánították a futballszezont. Az előző idény végeztével nem hirdettek bajnokot, de az akkor élen álló Sahtar Donyeck kapta meg a BL-főtáblás helyezést, míg a második Dinamo Kijev indulhatott a BL-selejtezőben és a harmadik Dnipro-1 az El-selejtezőben. Ugyanakkor az UEFA égisze alá tartozó sorozatokban nem engedték Ukrajnában pályára lépni az ukrán csapatokat: a BL-selejtezőben a Dinamo Kijev a lengyelországi Lódzban, az El-kvalifikációban a Dnipro Kassán lépett pályára.

A tervek szerint a keddi nyitófordulóban a mérkőzések többségét Kijevben rendezik meg, de például a Zorja Ungváron fog fellépni.