Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekl-selejtező: elmaradt a magyar csoda a Köln elleni visszavágón

Hiába küzdött hatalmasat, végül a Köln hármat gurított a MOL Fehérvár otthonában, így a bravúr elmaradt…

(Photo by Marton Monus/picture alliance via Getty Images)

Hatalmas csoda küszöbén állt a MOL Fehérvár a Köln elleni összecsapást megelőzően, hiszen az európai sajtó egyöntetűen leírta a hazaiakat, míg a német gárdát a veresége ellenére is sokkal magasabbra rangsorolta az Európa-konferencialiga kiírásában.

A papírforma pedig sajnos bejött, a Köln már az első félidő folyamán megmutatta, hogy koncentráltan és német precizitással küzd és támadja a magyarok kapuját, amelynek eredményeként Hubers már a tizedik percben fejes gólt ünnepelhetett.

A félidei lelkifröccsöt követően Skhiri tett róla, hogy ismét elcsendesedjen a hazai közönség, hiszen már a 46. percben betalált a MOL Fehérvár kapujába, majd a hosszabbításért küzdő magyar csapat szívébe Schindler szúrta a tőrt a hosszabbítás negyedik percében, amellyel 2-4-es összesítéssel lezárta az összecsapást.

A MOL Fehérvár FC így búcsúzik az európai kiírástól, míg a Köln várhatja a holnapi sorsolást.

MOL Fehérvár FC  –  Köln 0-3 (0-1)
Gólszerzők:  – ill. Hubers (10.) Skhiri (46.) Schindler 90+4 (.)
Kiállítás: – ill.

MOL Fehérvár FC: Dániel Kovács, Stopira, Artem Shabanov (Bogdan Lednev 82.), Loïc Négo, Kasper Larsen, Szilveszter Hangya (Marcel Heister 46.), Pal Dardai, Funsho Bamgboye (Kenan Kodro 63.), Ruben Pinto (Claudiu Bumba 63.), Attila Fiola, Budu Zivzivadze.

Köln: Marvin Schwäbe, Luca Kilian, Timo Hübers, Kristian Pedersen (Kingsley Schindler 81.), Benno Schmitz (Kingsley Ehizibue 66.), Linton Maina (Jan Thielmann 66.), Ellyes Skhiri, Florian Kainz (Jonas Hector 66.), Eric Martel, Dejan Ljubicic (Mathias Olesen 54.), Florian Dietz.