Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gazdag-tripla! Megszerezte az első mesterhármasát a tengerentúlon – videóval

Az MLS legutóbbi játéknapján a keleti éllovas Philadelphia Union együttese a gyengélkedő Colorado Rapids gárdáját fogadta vasárnapra virradóra…

A Philadelphia Union talán még a vártnál is simábban, bő egy félidőt emberelőnyben játszva 6-0-ra ütötte ki a Colorado Rapids gárdáját a Subaru Parkban. A keleti éllovasnak tíz percre sem volt szüksége a vezetés megszerzéséhez, Uhre kiugratásából Gazdag Dániel lépett ki, aki magabiztosan értékesítette a ziccert. Újabb tíz perccel később Gazdag harcolt ki büntetőt, melyet a magyar válogatott középpályása saját maga váltott gólra. Félóra elteltével jött a harmadik találat, a Philly újabb tizenegyeshez jutott, ebből pedig ezúttal az argentin Julián Carranza válogatott gólra. Nem sokkal később a 0-3-s hátrányban lévő vendégek tíz emberre fogyatkoztak, miután Vallecilla begyűjtötte a második sárga lapját. Az Union kedvére alakíthatta ki a helyzeteket, de újabb gólt nem szerzett az első játékrész során. A második félidő alatt is úgy tűnt, hogy a hazaiak megelégednek ennyivel, sokáig csak kimaradt lehetőségekig jutottak. A találkozó utolsó tíz percén belül azonban újra megszórták a denverieket: Burke kiugratásából Gazdag Dániel kilépve finom mozdulattal pöckölt a kapus mellett a hálóba, ezzel elérte a mesterhármast. Kisvártatva Cory Burke maga is gólt szerzett egy kipattanó értékesítésével, majd a hosszabbítás perceiben Matthew Real állította be a féltucat gólos különbséget.

Gazdag 28 pályára lépésről 16 találattal bír nyolc assziszt mellett, így jelenleg az egész mezőnyből csak a góllövőlistát 19 találatával vezető Sebastián Driussi (Austin FC) szerzett több gólt nála.

Philadelphia Union – Colorado Rapids 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Gazdag (9., 20., 84. – a másodikat büntetőből), Carranza (30. – büntetőből), Burke (87.), Real (90+1.), ill.
Kiállítva:ill. Vallecilla (35.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore