Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: elszenvedte első vereségét a Porto – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 4. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a címvédő FC Porto a Rio Ave otthonába látogatott…

(Photo by Octavio Passos/Getty Images)

A Sporting CP szombati veresége után jókora meglepetésre az FC Porto is hibázott, ugyanis a Rio Ave 3-1-re legyőzte a “sárkányokat” a vasárnap esti órákban. A hazaiak az első pillanattól kezdve rendkívül lelkesen vetették bele magukat a mérkőzésbe, és már az első percekben ígéretes helyzeteket alakítottak ki. Az első játékrész derekánál egy mintaszerű ellentámadás végén pedig meg is szerezték a vezetést, miután Fabio Ronaldo kiugratásából Abdul Aziz volt eredményes. Pár perccel később a Porto egyenlíthetett volna, azonban Evanilson közeli találatát les miatt érvénytelenítették. Az első félóra is lejárt már, amikor a hazaiak tovább növelték előnyüket, az első gólt szerző Aziz jobb oldali bejátszását Pedro Amaral váltotta gólra közvetlen közelről. Az első játékrész hajrájában a Rio Ave egy labdaszerzést követően lefordult ellenfeléről, Amaral bejátszását pedig Abdul Aziz fejjel továbbította a hálóba. Egy forduló alatt a hazaiak három góllal küldték padlóra a favoritot. A továbbiakban a Porto hiába hajtott a felzárkózásért, egy óra elteltével Taremi a felső lécre lőtt egy büntetőt és többi egyéb ordító lehetőséget szalasztottak el. A vendégek erejéből a hosszabbításban futotta egy szépítő gólra, amikor Toni Martínez fejjel vette be a hazaiak ketrecét.

A Porto három győzelem után először kapitulált, így jelenleg a Sporting Braga vezeti a bajnokságot, de az élmezőnyben helyet foglaló csapatok közül a Benfica egyelőre egyel kevesebb mérkőzést játszott.

Rio Ave – FC Porto 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Aziz (22., 43.), Amaral (33.), ill. T. Martínez (90+3.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore