Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Libertadores-kupa: lépéshátrányba került a címvédő az elődöntőben – videóval

Keddről szerdára virradóra rendezték meg a Libertadores-kupa idei kiírásában az első elődöntő-párharc odavágóját két brazil csapat részvételével…

(Photo by Pedro Vilela/Getty Images)

Az előzetesen esélytelenebbnek tartott Athletico Paranaense hazai környezetben egygólos sikert aratott a kétszeres címvédő Palmeiras felett a Libertadores-kupa elődöntőjének első összecsapásán. A találkozó elején a vendégek bizonyultak aktívabbnak, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani, majd fokozatosan egyre inkább átvette az irányítást a hazai gárda. Az első játékrész derekánál az Athletico ragadta magához az előnyt, miután az egyre fokozódo hazai nyomás eredményként Vitor Roque bejátszásából Alex Santana az ötösön belülről fordulásból tudott eredményes lenni. A bekapott gól kicsit megfogta a Palmeirast, több helyzete volt Fernandinhóéknak az előny növelésére, Weverton kapus azonban hibátlanul tette a dolgát. Nem sokkal a szünet előtt kiegyenlíthettek volna a vendégek, López közeli fejese azonban ajtó-ablak helyzetben mellé ment. Így aztán a félidőben 1-0 volt az állás a hazaiak javára. A folytatásban egyre inkább állandósult a Palmeiras mezőnyfölénye, Raphael Veigáék azonban csak kevés érdemi lehetőséget tudtak kialakítani Krepski kapuja előtt. Húsz perccel a rendes játékidő vége előtt a játékvezető Hugo Mourát második sárga lappal kiállította egy értelmetlen kezezés miatt, így a curitibaiak tíz emberre fogyatkoztak. Emberelőnye birtokában természetesen még inkább állandósult a Palmeiras fölénye, futószalagon alakították ki a lehetőségeket, azonban a hazai védelem és Krepski kapus hősiesen állta a sarat a végéig, így megtartották az 1-0-s előnyt egészen a lefújásig.

Libertadores-kupa, elődöntő, első mérkőzés:
Athletico Paranaense – Palmeiras 1-0 (1-0)
Gólszerző: Santana (23.), ill.
Kiállítva: Hugo Moura (70.), ill.

 

Libertadores-kupa, az elődöntő eddigi eredményei és további programja:

Első mérkőzések:
Athletico Paranaense (brazil) – Palmeiras (brazil) 1-0
Vélez Sarsfield (argentin) – Flamengo (brazil) péntek, 02:30

Visszavágók:
Palmeiras (brazil) – Athletico Paranaense (brazil) 09.07., 02:30
Flamengo (brazil) – Vélez Sarsfield (argentin) 09.08., 02:30

A Libertadores-kupa fináléját 2022. október 29-én rendezik az ecuadori Guayaquilben található Estadio Monumental Isidro Romero Carbóban.

 

További dél-amerkai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!