Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hetekre kiesett az RB Leipzig meghatározó játékosa – HIVATALOS

A német bajnokság (Bundesliga) elmúlt fordulójában az RB Leipzig csapatát az Eintracht Frankfurt elleni 4-0-s fiaskón kívül még egy súlyos csapás érte…

(Photo by Ulrik Pedersen/DeFodi Images via Getty Images)

Az RB Leipzig csapata hivatalos oldalán keresztül erősítette meg, hogy az Eintracht Frankfurt elleni találkozó elején megsérülő Dani Olmo részleges szalagszakadást szenvedett, amely következtében előreláthatólag 4-6 hétig harcképtelenné vált.

A 24 éves spanyol középpályás annak idején a Barcelona csapatában nevelkedett, majd a Dinamo Zagreb soraiban mutatkozott be a profik közt. Olmo 2020 januárjában került a lipcsei klubhoz, amely színeiben minden sorozatot figyelembe véve 99 mékőrézsen 18 találatot szerzett. Ugyanakkor amíg a 2020-2021-es idényben 46 meccsen tudott játszani, addig különböző sérülései miatt az előző idényben mindössze 19 bajnokin és 31 tétmeccsen állhatott vezetőedzője rendelkezésére. Mostani kiesésével több bajnoki mellett számtalan BL-csoportmeccstől is távolmaradhat.

Olmo kiesésével bizonyára több lehetőséget kaphat Szoboszlai Dominik, aki az idei szezonban még csak egyetlen meccsen kezdett a Bundesligában, amikor még az első félidőben kiállították.

A netém bajnokság új idényének első öt fordulója alatt a lipcsei gárda mindössze öt pontot szerzett és egyetlen meccset nyert meg. A német sajtó szerint egyre inkább veszélybe kerülhet a tavalyi szezon közben kinevezett Domenico Tedesco helye a vezetőedzői poszton.