Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Sallai állapota javult, nem kell műteni

Ahogyan arról beszámoltunk, a Freiburg magyar légiósa ijesztő sérülést szenvedett a Bayer Leverkusen elleni Bundesliga-mérkőzésen…

(Photo by Stefan Brauer/DeFodi Images via Getty Images)

A Freiburg magyar válogatott szélsője, Sallai Roland már az ötödik percben sérülést szenvedett a Bayer Leverkusen ellen, miután Jonathan Tah fejberúgta őt. A fejsérülést szenvedő labdarúgót le kellett cserélni, kórházba szállították őt további vizsgálatokra.

A 25 éves labdarúgó állapotáról a hétfői napon édesapja, Sallai Tibor a Nemzeti Sport részére adott tájékoztatást:

Egyelőre úgy néz ki, nem kell megműteni. Egy hétig otthon kell feküdnie, hogy a helyén maradjon a letört darab, jövő hét hétfőn vizsgálják meg újra, addig pihennie kell. Ezt lelkileg nehezen viseli, ő már csütörtökön játszani akar a Qarabag ellen, de ezen a héten még biztos nem futballozhat. A szemét már ki tudja nyitni, lejjebb ment a duzzanat, de még kettős látása van. Ha minden igaz, készítenek neki egy maszkot, reméljük, minél hamarabb visszatérhet.”

Az tehát biztos, hogy Sallai csütörtökön, a Qarabag elleni Európa-liga-csoportmérkőzésen és a hétvégén, a Mönchengladbach elleni találkozón nem játszhat, azonban szerencsés esetben ott lehet a válogatott szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésein. A mieink szeptember 23-án Lipcsében Németország ellen, míg három nappal később az Európa-bajnok olasz válogatottal hazai környezetben mérkőznek meg.