Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: egyre magasabban, de még van még hova fejlődni!

Érzékelhetően egyre nagyobb a futball (vagyis a soccer) népszerűsége az USA-ban, de még bőven van hova fejődnie az észak-amerikai profi labdarúgó ligának (MLS) a népszerűséget tekintve.

Annak ellenére, hogy az MLS idén is olyan sztárokkal bővült, mint Lorenzo Insigne, Gareth Bale, Riqui Puig vagy Giorgio Chiellini, a liga folyamatosan növekvő népszerűsége még mindig elmarad a klasszikus (major) sportágak körében kiemelkedő NBA (kosárlabda), NFL (amerikai-futball), MLB (baseball) mellett.

Kétségkívül egyre több szurkolót és egyre több befektetőt vonz a liga: utóbbira jó példa, hogy az Apple-lel egy 250 millió dolláros szerződés köttetett a közvetítési jogokról.

A Sports Betting által nyáron készített felmérés szerint az USA-ban a legnagyobb népszerűségnek az NFL örvend, amelyet az MLB, az NBA és az NHL (jégkorong) követ, az ötödik helyre szorítva az MLS-t.
A felmérést az USA tagállamaiban végezték, ahol egy klubot (franchise-t kellett megnevezni). 26 tagállamban az NFL nyert; 13-ban a baseball; 10-ben pedig az NBA.

Az MLS-nek mégsem kell annyira ‘keseregnie’, hiszen a Sports Betting adatai is mutatják, hogy az NHL-lel vetekszik a TOP4-be kerülésért. Érdekesség, hogy tavaly decemberben például már a Gallup-nál a negyedik legnépszerűbb sportág az MLS volt, kiszorítva a jégkorongot!