Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga Portugal: alaposan megszenvedett, de hibátlan maradt a Benfica – videóval

A portugál bajnokság (Liga Portugal) 6. fordulójának szombati játéknapján pályára lépett a helyi nagy hármas valamennyi tagja…

(Photo by Diogo Cardoso/DeFodi Images via Getty Images)

A hibátlan éllovas Benfica szoros mérkőzésen aratott egygólos győzelmet az alsóházban szerénykedő Famalicao vendégeként. A BL-ben is szereplő lisszaboni gárda nehezen tudta feltörni a hazai csapat védekezését, végül a második félidő derekánál Rafa Silva egy átlövésből szerezte meg a három pontot érő találatot. Így aztán a “sasok” hatból hat győzelemmel továbbra is százszázalékos mérleggel vezetik a bajnokságot.

Famalicao – Benfica 0-1 (0-0)
Gólszerző:ill. Rafa Silva (63.)

 

A második helyezett FC Porto jóval simább mérkőzést játszott és 3-0-ra legyőzte az újonc Chaves csapatát. Sergio Conceicao legénysége már a harmadik percben magához vette a vezetést, amikor Mehdi Taremi az ötösről fejelt egy lecsorgó labdát a hálóba. A jelentős mezőnyfölény ellenére a “sárkányok” sokáig nem szereztek újabb találatot, azonban az utolsó húsz percben további két góllal sikerült fölényessé alakítani a sikert, így az egy vereséggel már rendelkező Porto három pont távolságból követi az éllovast.

FC Porto – Chaves 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Taremi (3.), Evanílson (70.), A. Franco (82.), ill.

 

A Sporting CP ugyancsak magabiztos győzelmet aratott, miután félidőnként két-két gólt szerezve múlta felül 4-0-ra az eddig remekelő Portimonensét. A fővárosiak soraiból az idénybeli első góljait szerző Trincao az első játékrész duplázott, majd a hajrában négy perc leforgása alatt újabb két találatot helyeztek el a vendégek hálójában. Ruben Amorim együttese hat meccs alatt így is csak tíz pontot szerzett és nyolc egységgel van lemaradva az éllovastól az ötödik helyen, miután a most legyőzött Portimonense két ponttal továbbra is megelőzi őket.

Sporting CP – Portimonense 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Trincao (7., 41.), Pedro Goncalves (72.), Santos (76.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore