Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bejelentette visszavonulását a 100-szoros török válogatott középpályás! – Hivatalos

Bejelentette, hogy felhagy a profi labdarúgással a pályafutása során a Barcelonában és az Atletico Madridban is megforduló török középpályás, Arda Turan.

Arda Turan a mai nap folyamán közösségi oldalán bejelentette, hogy befejezi profi labdarúgó pályafutását. A 35 esztendős középpályás karrierje legjelentősebb klubjaként a Galatasarayt nevezte meg, edzői közül pedig Fatih Terimet emelte ki, mondván ő volt rá a legnagyobb hatással. A 100-szoros török válogatott Turan azt is elmondta, hogy edzőként szeretne visszatérni a futball világába, csapatánál pedig a Barcelona és az Atletico Madrid játékát ötvözné.

Arda Turan pályafutása a Galatasaraynál kezdett felfelé ívelni, innen igazolta le őt 2011-ben az Atletico Madrid együttese. A “Matracosoknál” 2015-ig szerepelt, ekkor a Barcelonához tette át a székhelyét. A katalánoknál viszont nem tudott tartósan jó teljesítményt nyújtani, így 2018 januárjában kölcsönben visszatért Törökországba a Basaksehirhez, majd 2020 nyarától ismét a Galatasarayban futballozott. Pályafutása legnagyobb sikerei közé 2 spanyol bajnoki cím, és egy Európa-liga-győzelem tartozik, összességében pedig 13 trófeát nyert.