Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: szerződést hosszabbított a csapat egyik legnagyobb reménysége! – Hivatalos

A spanyol bajnokságban (La Liga) szereplő Barcelona együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy sikerült megállapodniuk egyik legnagyobb tehetségükkel, Gavival, aki új szerződést írt alá a csapattal.

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

Hosszú hónapok találgatásának vetett véget ma a Barcelona együttese. A katalánok ugyanis bejelentették, hogy sikerült megállapodniuk Gavival, aki új, egészen 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá a csapattal. A Barca számára azért volt fontos, hogy minél hamarabb lezárják ezt a kérdést, mivel a 18 éves középpályás előző kontraktusa a mostani idény végén járt volna le, és már olyan csapatok érdeklődtek az ifjú csillag iránt, mint a Bayern München vagy a Liverpool gárdája. Ezzel az új szerződéssel azonban ezek a találgatások véget értek, és az is biztossá vált, hogy a katalánok a mostanában bevett szokásukhoz hasonlóan Gavi esetében is 1 milliárd eurós kivásárlási árat szabtak meg, ahogy azt tették Ansu Fati vagy Pedri szerződésének meghosszabbításakor.

A fiatal tehetség az előző szezonban robbant be a köztudatba, azóta pedig a Barca meghatározó figurájává nőtte ki magát. Eddig minden sorozatot figyelembe véve 54 alkalommal ölthette magára a csapat szerelését, amelyeken 2 gólt és 6 gólpasszt jegyzett.