Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: újabb bravúrt hajtott végre a Ferencváros, ezúttal a Monaco otthonában szerezték meg a 3 pontot! – videóval

A Trabzonspor elleni hazai sikert követően egy még nehezebb feladat várt a Ferencvárosra az Európa-liga csoportkörének 2. fordulójában. A zöld-fehérek ezúttal a Monaco otthonába látogattak.

(Photo by Jonathan Moscrop/Getty Images)

A várakozásokkal ellentétben egyértelműen a Ferencváros kedve szerint alakult a mérkőzés első félideje. A zöld-fehérek többet birtokolták a labdát, és jóval több veszélyes támadást vezettek, mint a hazaiak. A 20. percben aztán a Fradi Tokmac révén megszerezte a vezetést, de a videózás után kiderült, hogy a támadó pár centivel lesen tartózkodott, így elvették a találatot. A 32. minutumban aztán Traoré is megeresztett egy veszélyes lövést, de Nübel nagy bravúrral hárítani tudott, majd egy szögletet követően Ryan Mmae fejese kerülte el a kaput. Nem sokkal később a Monaco előtt is adódott egy ígéretes helyzet, ám Dibusz a helyén volt és védte Diatta lövését. Összességében a Fradi jóval közelebb járt a vezetés megszerzéséhez, de 0:0-s döntetlennel vonulhattak a felek.

A második félidőben a Monaco már sokkal kezdeményezőbben jött ki a pályára, így a Ferencváros lehetőségei is lecsökkentek. A franciák fölénye azonban nem párosult túl sok helyzettel, ennek ellenére a 75. percben majdnem előnybe került a Monaco. Egy szélső beadást Mmae Jakobs elé rúgott, de a csereként beállt játékos 6 méterről Dibuszt találta el. Ezt követően viszont megszerezte a vezetést a Ferencváros! Vécsei megpattanó lövése ugyanis utat talált Nübel hálójába, aki már csak a gólvonalon túlról tudta kipiszkálni a labdát, 0-1! A hazaiak mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, védő helyett támadót küldött be Clement mester a pályára, de nem jött össze számukra az egyenlítés, így a Ferencváros 2. mérkőzését is megnyerte a csoportban!

Monaco – Ferencváros 0-1 (0-1)
Helyszín:
Stade Louis II Vezette: E. Eskas
Gólszerző: -ill.
Vécsei (79.)
Sárga lapok: Embolo (77.) ill. Besic (69.), Traoré (90+5.)
Kiállítás: -ill.-

Monaco: Nübel – Badiashile, Sarr (Boadu 82.), Disasi – Henrique, Golovin (Jakobs 73.), Camara, Fofana, Vanderson (Aguilar 46.) – Diatta (Akliouche 46.), Ben Yedder (Embolo 65.) Vezetőedző: Philippe Clement

Ferencváros: Dibusz – Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka – Laidouni, Besic (Vécsei 69.), Zachariassen (Esiti 90.) – Tokmac (Gojak 64.), R. Mmaee (Boli 64.), Traoré Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

A mérkőzés összefoglalója:

A H-csoport 2. fordulójának eredményei:

Monaco 0–1 Ferencváros
Trabzonspor 2–1 Crvena Zvezda

A H-csoport aktuális állása:

Standings provided by SofaScore LiveScore