Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Liga MX: az utolsó pillanatban mentett pontot az éllovas a hatgólos meccsen – videóval

A mexikói bajnokság (Liga MX) 2022-es Aperturájának hajrájában egyre inkább fokozódik a küzdelem az élmezőnyben, legutóbb az éllovas Club América és a Santos Laguna csapott össze egymással…

(Photo by Omar Vega/Getty Images)

Heroikus küzdelemben a Club América és a Santos Laguna összecsapása 3-3-as döntetlennel zárult az Azték Stadionban. A hazaiak hiába kezdték kezdeményezőbben a mérkőzést, meglepetésre a vendégek az első komoly helyzetüket gólra váltották, miután a jobbról befelé húzó Leonardo Suárez a tizenhatoson belülre érve gyönyörűen lőtte ki Ochoa kapujának jobb alsó sarkát. Egy perccel később máris egyenlített az América, a helyiek gólfelelőse, Henry Martin közvetlen közelről értékesített egy kipattanót. Nem telt el újabb tíz perc és újra a Santos Lagunánál volt az előny, ugyanis Leonardo Suárez kísértetiesen hasonló szituáció végén lőtt ismét jobbról a hálóba. A vendéglátók jelentős mezőnyfölénye ellenére a remekül kontrázó ellenfél volt 2-1-es előnyben a félidőben. A szünet után sem történt változás, az América támadott, a Laguneros becsülettel bekkelt, Acevedo kapus többször is elképesztő bravúrokkal óvta meg kapuját gólt. A második játékrész derekánál a vendégek képesek voltak ismét sokkolni a fővárosiakat, s a 64. percben Brunetta lövését hiába védte Ochoa, mert a második hullámban érkező kolumbiai Harold Preciado gólra váltotta a kipattanót. A kétgólos hátrányban az Américának még sürgősebb lett, de mindent meg is tettek a felzárkózás érdekében, hatalmas lehetőségeket puskáztak el. A rendes játékidő utolsó perceiben nagy nehezen összejött a szépítés, miután egy jobb oldali beadás Hugo Rodríguez lábáról pattant a saját kapujába. Öngóllal zárkózott fel 3-2-re a Club América, amely természetesen támadott tovább. Acevedo több elképesztő bravúrt is bemutatott, de nem sikerült kitartania a végsőkig. A jelzett hatperces hosszabbítás lejráta után az América kiegyenlített: Fidalgo jobboldali beívelését Federico Vinas fejelte a hálóba az ötös magasságából, így kiegyenlítettek a hazaiak.

A Club América ugyan kilenc egymást követő győzelem után pontot vesztett, két fordulóval az alapszakasz vége előtt a Monterrey előtt egy ponttal vezeti a bajnokságot.

Club América – Santos Laguna 3-3 (1-2)
Gólszerzők: H. Martin (9.), H. Rodríguez (87. – öngól), Vinas (90+7.), ill. L. Suárez (8., 17.), H. Preciado (64.)

 

A bajnokság aktuális állása

Standings provided by SofaScore LiveScore